2020-03-28 12:05

Gorj. Mai mulți angajatori au primit amenzi usturătoare pentru muncă la negru

 |  15:09
Gorj. Mai mulți angajatori au primit amenzi usturătoare pentru muncă la negru

Patru angajatori au primit, săptămâna trecută, amenzi în valoare totală de 100.000 de lei pentru folosirea în activitate a cinci persoane, fără forme legale de angajare, a informat luni purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, Neli Matei.

Potrivit sursei citate, cea mai mare amendă, de 40.000 de lei, a fost aplicată unui angajator care comercializează carne în hala din Piaţa Centrală din Târgu Jiu, două persoane fiind depistate în timp ce munceau pentru acesta fără a fi încheiat, în prealabil, un contract individual de muncă.

Doi dintre cei patru angajatori sancţionaţi îşi desfăşoară activitatea în domeniul carmangeriilor, iar alţi doi în cel al spălătoriilor auto.

"În perioada amintită, inspectorii de muncă au efectuat, în total, 44 de controale care au vizat atât relaţiile de muncă, cât şi securitatea şi sănătatea în muncă, fiind aplicate amenzi în cuantum de 151.000 de lei şi dispuse 134 de măsuri de remediere a deficienţelor constatate", a declarat inspectorul şef al ITM Gorj, George Octavian Romanescu, citat în comunicatul de presă. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine