2019-07-18 00:17

Grevă de avertisment la METROU. Mii de bucureşteni AFECTAŢI

 |  15:56
Grevă de avertisment la METROU. Mii de bucureşteni AFECTAŢI

Consiliul General al Uniunii Sindicatului Liber din Metrou a respins ultima ofertă de creştere salarială înaintată de administraţia Metrorex şi a decis declanşarea grevei de avertisment, grevă care va afecta mii de bucureşteni.

Ea are loc joi, între orele 04:00-06:00, conform unui comunicat remis AGERPRES. "Azi, 12.11.2018, Consiliul General USLM întrunit în şedinţa extraordinară a respins ultima oferta de creştere salarială a administraţiei Metrorex şi a hotărât continuarea conflictului colectiv de muncă, conform Legii nr. 62/2011, prin declanşarea grevei de avertisment, joi, 15.11.2018, între orele 04.00-06.00. Ne cerem scuze publicului călător pentru disconfortul care se va crea prin oprirea timp de 2 (două) ore a metroului bucureştean, dar noi ca şi toţi cetăţenii României avem acest drept constituţional", precizează sindicaliştii. "Nu va avea un efect deosebit asupra călătorilor, pentru că va dura două ore, dar este foarte importantă greva propriu-zisă, greva generală care, într-adevăr, înseamnă a periclita circulaţia în Bucureşti pentru cei circa 700.000 de călători pe care îi transportăm zilnic. Trebuie să anunţăm cu 48 de ore înainte din momentul în care luăm hotărârea şi asta se va întâmpla după ora 12:00 în cursul zilei de azi şi ea (greva de avertisment - n. r.) va fi ca de obicei între orele 4:00 şi 6:00 dimineaţă, două ore, pentru că aşa prevede legea. Practic, greva de avertisment ar afecta călătorii doar o oră, pentru că circulaţia metroului începe la 5:00, însă noi suntem obligaţi să întrerupem la 4:00, ca oamenii să nu intre în staţii, pe de o parte. Pe de altă parte, în perioada 4:00 - 5:00 avem probele pe care le facem, avem evacuare de tunel, deci trenurile se mişcă de la ora 4:00", a spus liderul Unităţii Sindicatului Liber Metrou (USLM), Ion Rădoi

Acesta a mai menţionat că sindicaliştii sunt dispuşi să negocieze în continuare pentru a găsi soluţii la revendicările lor. "Suntem dispuşi, probabil şi dânşii (managementul Metrorex - n. r.) intenţionează acelaşi lucru, ca să negociem în continuare să găsim o soluţie. Este foarte important să fie evitată greva generală. Greva de avertisment nu este atât de dureroasă, este destul de importantă cealaltă", a subliniat el. În ceea ce priveşte revendicările de natură salarială, respectiv o creştere a salariilor, sindicalistul a precizat că s-a ajuns la o ultimă cifră, spre 18% de la care nu sunt dispuşi să facă "prea mari concesii".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-12Parerea ta...

ANONIM
13 Noi 2018

HA , HA , AM UN VECIN CONDUCTOR DE METROU SI UMBLA NUMAI BEAT , TOATA ZIUA . HALAL METROU SI SIGURANTA CIRCULATIEI .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray