2019-11-19 23:34

Guvern: Noi molecule, introduse în lista medicamentelor compensate și gratuite

 |  13:59
Guvern: Noi molecule, introduse în lista medicamentelor compensate și gratuite

Guvernul a decis miercuri, în cadrul şedinţei săptămânale, introducerea unor noi molecule în lista medicamentelor compensate și gratuite. Printre acestea se numără și cele pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C și al cirozei hepatice C.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, tratamentele fără interferon ale hepatitei cronice virale C și cirozei hepatice C vor putea fi acordate bolnavilor cu stadiu de fibroză F4.

"Măsura este posibilă ca urmare a încheierii contractului cost-volum-rezultat, în data de 1 octombrie, între Casa Națională de Asigurări de Sănătate și unul dintre Deținătorii Autorizației de Punere pe Piață. Începând de săptămâna viitoare, pacienții pot începe investigațiile necesare pentru a fi depuse la dosarul medical, în vederea aprobării tratamentului fără interferon", a precizat Guvernul.

Executivul susţine că, în urma acestei măsuri, România se aliniază țărilor europene care au introdus noua terapie pentru hepatită C.

Guvernul a mai menţionat că, prin actul normativ, se introduc noi molecule și pentru tratamentul pacienților incluși în Programul național de oncologie (Pazopanib, Crizotinibum, Brentuximab Vedotin, Dabrafenibum, Abirateronum); tratamentul asiguraților cuprinși în Programul național de diagnostic și tratament pentru boli rare, afecțiunea Hipertensiune pulmonară (Macitentanum și Riociguat); tratamentul copiilor care suferă de artrită idiopatică juvenilă (Tacilizumabum și Adalimumab.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray