2020-08-13 00:53

Guvernul a decis: cum se vor acorda împrumuturile pentru căldură

 |  15:44
Guvernul a decis: cum se vor acorda împrumuturile pentru căldură

Executivul a aprobat, în şedinţa de vineri, o Ordonanță de Urgență destinată autorităţilor public pentru: furnizarea agentului termic către populație, îmbunătățirea mecanismului de finanţare a obiectivelor de investiții prin Programul național de dezvoltare locală şi dotarea cu noi microbuze şcolare.

“Astfel, unitățile administrativ-teritoriale (UAT) pot solicita, în cursul anului 2015, contractarea de împrumuturi din venituri din privatizare, înregistrate în contul curent general al Trezoreriei statului, în limita sumei de 700 milioane lei, în principal pentru finanțarea fără sincope a cheltuielilor necesare pentru asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece. Împrumuturile pot viza, de asemenea, proiectele derulate de UAT-uri în cadrul programelor europene (cu finanţare din fonduri externe nerambursabile) sau a celor guvernamentale. Este vorba despre asigurarea sumelor pentru prefinanțarea și/sau cofinanțarea proiectelor, respectiv pentru finanțarea corecțiilor financiare aplicate acestora. Actul normativ prevede, pentru fiecare tip de împrumut în parte, perioada de rambursare şi posibilitatea rambursării anticipate, integrală sau parţială. Aceste împrumuturi se acordă cu o dobândă ROBOR la 3 luni, comunicată de BNR în ultima zi lucrătoare a lunii anterioare autorizării împrumutului, plus o marjă de 3,00 puncte procentuale și care rămâne fixă pe toată durata împrumutului.” se precizează în comunicatul de presă al Guvernului.

În şedinţa de Guvern a fost luată o decizie şi privitoare la achiziţionarea de noi microbuze şcolare: “actul normativ adoptat astăzi autorizează Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice să achiziționeze, în limita bugetului aprobat cu această destinație, microbuze/autobuze şcolare pentru dotarea unităților administrativ-teritoriale din mediul rural, din municipii sau oraşe care au sate şi localităţi componente, precum și pentru a fi donate Republicii Moldova, în condițiile legii și conform acordurilor internaționale dintre cele două guverne.” mai anunţă Guvernul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz