2020-01-26 02:07

Guvernul a decis: Salariul minim pe economie va creşte la 1.250 de lei

 |  11:23
Guvernul a decis: Salariul minim pe economie va creşte la 1.250 de lei

Preşedintele CNS „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat, marţi, că Guvernul a înaintat un proiect de hotărâre privind creşterea salariului minim pe economie la 1.250 de lei, începând de la 1 mai. Hossu a mai spus că proiectul mai prevede şi indexarea automată care va ţine cont de coşul minim şi de inflaţie, transmite Mediafax.

Liderul CNS declarase, luni seara, că în cazul în care salariul minim pe economie nu va creşte de la 1 ianuarie, vor exista mişcări de stradă începând cu 15 ianuarie.

"Din acest punct de vedere, mişcarea sindicală a spus clar că nu este de acord pentru că nu există nicio justificare, pentru că decizia se ia acum, adică azi-mâine şi, practic, odată decizia luată, studiul nu are niciun efect asupra problemei salariului minim, poate avea asupra măsurilor legislative de ajutorare a anumitor sectoare de activitate, asupra politicii fiscale, legate de locul de muncă, asupra instrumentelor legate de programe europene, care să ajute zonele sau sectoarele în dificultate. Dar, de fapt, nu există nicio argumentaţie logică legată de existenţa acestui studiu, după ce decizia oricum pe salariul minim este luată", a afirmat Bogdan Hossu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-29

In legatura cu acest articol...

Guvernul vrea majorarea salariului minim pe economie din luna mai

Sindicatele ameninţă cu mişcări de stradă dacă nu se majorează salariul minim
Parerea ta...

PILAT
29 Dec 2015

PANA la 1 mai 2016 SA SE ANULEZE TOATE ACTELE NORMATIVE emise in 2015 CE CRESC SALARIILE SI PENSIILE NOMENCLATURISTILOR mafioti si sa se elaboreze o data pt totdeauna "Legea unica a salarizarii in Ro" si "Legea unica a pensionarii in Ro" avand in vedere criteriile si principiile ce stau al abaza fundamentarii acestor reglementati in tarile membre ale UE tinand cont TOTODATA si de necesitatea reducerii nr de bugetari si de restructurare a STRUCTURILOR STATULUI in conformitate cu MODELELE existente in tarile UE si de nivelul PIB-ului. Sa terminam ODATA PT. TOTDEAUNA sa ne manifestam ca o natiune ce nu se poate autoguverna.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine