2019-10-14 11:36

Guvernul a DECIS: Se modifică vârsta de PENSIONARE pentru femei

 |  20:42
Guvernul a DECIS: Se modifică vârsta de PENSIONARE pentru femei

Guvernul a decis în ședința de vineri ca femeile să poată opta pentru pensionarea la 65 de ani, în prezent vârsta de pensionare fiind de 63 de ani.

Modificarea are loc în contextul în care Curtea Constituțională a României a decis că femeile trebuie să aibă şansa de a lucra până la 65 de ani, în cazul în care își doresc acest lucru.

Astfel, actul normativ prevede că niciun angajator nu poate întrerupe contractul, dacă o angajată dorește să continue activitatea după vârsta standard de pensionare (63 de ani).

„Litera c) a alineatului (1) a articolului 56 se modifică și va avea următorul cuprins:

”c) la data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare sau, pentru salariata care optează în scris pentru continuarea executării contractului individual de muncă, la vârsta de 65 de ani; la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate parțiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare; la data comunicării deciziei medicale asupra capacității de muncă în cazul invalidității de gradul I sau II.”2. După alineatul (2) al articolului 56 se introduce un alineat nou, alin. (3), cu următorul cuprins: ”(3) Angajatorul nu poate îngrădi sau limita dreptul salariatei de a continua activitatea în condițiile prevăzute la lit. c), teza întâi. ”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-09Parerea ta...

ANONIM
09 Noi 2018

SA II LEGE UN FELINAR , DE COAIE , PENTRU A LUCRA SI NOAPTEA , LUI DRAGNEA SI OPUTA .
MIșTO....
10 Noi 2018

și foarte ”drept”: obosiții neamului, după 4 ani de mandat, 1700 lei Indemnizație (cică!) MOCA pentru c-au reușit să fută, să înșele o Românie-ntreagă, scalvii la 63, respectiv 65 de ani și, dacă se îmbolnăvesc și nu mai pot presta în folosul mafioților, pensii mizerabile ”de invaliditate”, asemănătoare ajutoarelor sociale date coloraților cu lanțuri de câine, dar de aur la gât, ghiulele de aur pe labele lor scârboase și cu merțane venind la ”ajutorul social”, spre deosebire de majoritarii ne-știuți de nimeni care mor singuri în case, oficiile de asist.soc.crezând că trebui să acționeze doar în privința copiilor, nu și-a maturilor, bătrânilor aflați în dificultate; iar UNIFORM-știi-FOMIȘTI care plesnesc de ne-mișcare, lasă pe colorații-interlopi să-și facă de cap, întorcând capul când trebuie, ieșind la pensie după-atâta ”trudă”, la cel mult 50 de anișori! După...se bagă în firmele de securitate, consilieri sau în alte funcții pe nu știu mai unde! Faptul că se angajează imediat după pensionare, cumulând pensia nesimțită cu salariul, arată că sunt scoși prea repede la pensie, dorința lor fiind de a mai lucra! La fel fac și putorile de magistrați (ăștia sunt cei mai nemernici!), trecând în politică sau făcând pe avocații! NENE, DUPĂ CE-AI FRECAT MENTA PE BANI MULȚI, IEȘIND CU O PENSIE SUPER-NESIMȚITĂ, N-AR TREBUI SĂ ȚI SE MAI DEA VOIE SĂ LUCREZI PENTRU CĂ AI CU CE SĂ TRĂIEȘTI, SĂ TOT BAGI ÎN TINE, ȘI-N TOT NEAMUL TĂU DE NE-HALIT NESIMȚIT/Ă!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray