2019-08-18 20:18

Guvernul ar putea renunța la mărirea salariului minim pentru cei cu peste 15 ani vechime

 |  11:03
Guvernul ar putea renunța la mărirea salariului minim pentru cei cu peste 15 ani vechime

​Guvernul ar putea renunța la majorarea salariului minim brut lunar pentru românii cu o vechime în muncă de minimum 15 ani, urmând să crească doar salariul minim pentru persoanele încadrate pe funcții cu studii superioare, cu o vechime de cel puțin 1 an, acestea urmând să urce la 2.350 de lei pe lună. Documentul ar putea fi adoptate în ședința de vineri a Guvernului.

​Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, luni, că anticipează că salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie, săptămâna aceasta urmând a avea loc noi discuții. Ministrul a mai spus că proiectul va fi aprobat la finele acestei săptămâni în ședința de Guvern, scrie Hotnews.ro.

„Salariul minim pe economie va mai avea astăzi o discuție și pe parcursul vizitei la Bruxelles și va fi dezbătut și aprobat vineri în ședința de Guvern, și atunci vom avea forma finală. Ce pot eu sa anticipez, cred că va intra în vigoare de la 1 ianuarie”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Salariul minim brut ar fi urmat să crească, potrivit proiectului inițial, la 2.080 de lei pe lună, pentru toți angajații, cu excepția persoanelor cu studii superioare şi a celor cu minimum 15 ani vechime, pentru care fusese stabilit nivelul de 2.350 de lei pe lună.

Pe 24 octombrie, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că este posibil ca salariul minim să fie majorat de la 1 decembrie. „Am discutat cu sindicatele. Vom vedea dacă e oportun de la 1 decembrie sau 1 ianuarie”, a precizat atunci şeful Executivului.

La sfârșitul lunii octombrie, ministrul (pe atunci) al Muncii, Lia Olguța Vasilescu scria pe Facebook: "După analiza datelor transmise de Comisia de Prognoza, MMJS lucrează la creşterea salariului minim pe economie încă de la finalul acestui an şi la diferentierea salariului minim in funcţie de studii sau vechimea de peste 15 ani. Aveţi mai jos analiza Comisiei de prognoza şi a MMJS şi calendarul creşterilor".

Propunerea inițială de a majora salariul minim pentru angajații cu 15 ani vechime a venit din partea șefului Comisiei Naționale de Prognoză, Ion Ghizdeanu,


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-06Parerea ta...

AUREL VLAICU
08 Dec 2018

Cucoana Dancila esti habarnista,si mai esti si pe la Bruxelles,pai nici acum tu nu ai vazut ca toate tarile din U.E se sterg la dos cu diplomele de facultate,bacalaureat din Romania.Acolo primul lucru cand te angajezi ei vor sa vada ce stii si te pun la niste teste practice sau scrise.Poti sa ai 4 clase daca tu spui ca stii sa construiesti navete spatiale si demonstrezi asta ei te angajeaza la NASA dupa niste cursuri de cateva luni.Si inca ceva ,la noi conceptul de inginer este sa nu faci nimic si doar sa arati cu degetul,dar acolo trebuie sa ai contributii si chiar sa lucrezi alaturi de angajati.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray