2020-02-21 14:45

Guvernul cere CNSAS să clarifice problema Ministrului Educației

 |  18:20
Guvernul cere CNSAS să clarifice problema Ministrului Educației

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat, marţi, că premierul Dacian Cioloş a discutat cu Mircea Dumitru şi a primit asigurări că acesta nu a avut relaţii de colaborare cu fosta Securitate şi nici nu a făcut poliţie politică, precizând că este de datoria CNSAS să clarifice în cel mai scurt timp posibil informaţiile apărute în presă pe acest subiect.

"Integritatea rămâne valoarea esenţială la care acest Guvern se raportează, înţelegând aici şi faptul că niciunul dintre miniştri nu a colaborat şi nici nu a fost agent al fostei Securităţi. Colegiul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) certifică acest lucru prin decizia 2175/07.08.2007, care precizează clar faptul că domnul Mircea Dumitru nu a fost agent/colaborator al poliţiei politice comuniste. Decizia a fost dată înainte ca Mircea Dumitru să fie numit prorector, iar, ulterior rector”, a declarat Liviu Iolu.

El a precizat că între timp,  Guvernul nu a primit nicio informare oficială din partea CNSAS despre modificări sau elemente noi care să ducă la invalidarea deciziei din 2007.

”Considerăm că este de datoria CNSAS să clarifice în cel mai scurt timp posibil informaţiile apărute în presă pe acest subiect, pentru a nu exista nicio umbră de îndoială cu privire la moralitatea domnului ministru al Educaţiei", a încheiat Iolu.

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a respins categoric acuzaţiile că ar fi fost colaborator al Securităţii, declarând, la Realitatea TV, că a fost verificat de CNSAS, în urmă cu mai mulţi ani, iar verdictul a fost că nu a colaborat şi nu a făcut poliţie politică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-04Parerea ta...

METODOLOGIE CONCURS DIRECTOR D
04 Oct 2016

Art. 9 (1) n) declarațiile pe propria răspundere care să ateste că nu a avut statutul de „lucrător al Securității” sau „colaborator al Securității” și că nu se află în una dintre situațiile de incompatibilitate prevăzute la art. 3 alin. (9), art. 4 sau 5;
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine