2020-02-25 21:20

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind alocaţia pentru susţinerea familiei

 |  18:20
Guvernul a aprobat proiectul de lege privind alocaţia pentru susţinerea familiei

Guvernula aprobat, în şedinţa de ieri, proiectul de lege privind alocaţia pentrususţinerea familiei, aproximativ 100.000 de beneficiari de alocaţiimonoparentale sau complementare urmând să piardă aceste drepturi ca urmare areducerii venitului pentru care alocaţiile pot fi acordate.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, IoanaMuntean, a anunţat că proiectul de lege privind alocaţia pentru susţinereafamiliei a fost aprobat. Potrivit noilor prevederi, alocaţia pentru susţinereafamiliei se acordă celor care au venituri pe membru de familie de până la 370de lei pe persoană. Cuantumurile sunt stabilite în funcţie de numărul copiilordin familie. Cererea de acordare a alocaţiei, precum şi declaraţia pe propriarăspundere, însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei,veniturile acesteia, se înregistrează la primăria comunei, a oraşului, a municipiuluisau, după caz, a sectorului municipiului Bucureşti în a cărui rază teritorialăîşi are domiciliul sau reşedinţa familia. Frecventarea cursurilor şcolare decătre copiii aflaţi în întreţinere este o condiţie pentru acordarea integrală aalocaţiei.

Directorul general de asistenţă socială dinMinisterul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale declara, marţi, într-oconferinţă de presă, că familiile care au un venit pe membru de familie cuprinsîntre 371 şi 470 de lei nu vor mai primi alocaţii monoparentale saucomplementare, în această situaţie fiind în jur de 100.000 de beneficiari. Secretarulde stat în Ministerul Muncii, Nicolae Ivăşchescu, adăuga că aceşti beneficiarivor primi în continuare ajutoarele de căldură sau alocaţiile de stat pentrucopii, dar nu vor mai primi alocaţii monoparentale sau complementare. Potrivitacestuia, sunt aproximativ 490.000 de familii beneficiare ale acestor tipuri dealocaţii care au venit pe membru de familie cuprins între zero şi 370 de lei şicărora li se va majora cuantumul alocaţiilor. Ivăşchescu a dat ca exemplu ofamilie cu doi părinţi şi cu mai mult de patru copii, care are un venit cuprinsîntre zero şi 200 de lei şi care va beneficia de un cuantum al alocaţiilor de120 de lei, faţă de 70 de lei. El a precizat că odată cu intrarea în vigoare anoii legislaţii va fi abrogată Ordonanţa 105 care prevedea aceleaşi alocaţii,dar în alte cuantumuri. Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, declara că proiectul delege a fost discutat într-o primă lectură, luni, în Guvern şi trebuie să fieaprobat până la sfârşitul lunii octombrie, deoarece este legat de acordul deîmprumut cu Fondul Monetar şi Banca Mondială, reprezentând una dintrecondiţiile pentru acordarea viitoarelor tranşe de împrumut.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-03-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine