2019-10-20 03:52

Guvernul îşi asumă răspunderea pe Legea educaţiei în 28 octombrie

 |  18:30
Guvernul îşi asumă răspunderea pe Legea educaţiei în 28 octombrie

Guvernul îşi va asuma răspunderea înParlament, în data de 28 octombrie, pe Legea educaţiei, au stabilit, ieri,Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Conducerea Parlamentului a decis ca pânăluni, 25 octombrie, să fie depuse amendamentele la proiectul pentru careGuvernul îşi va asuma răspunderea.

Guvernul a decis, în şedinţa de marţi, să îşiangajeze răspunderea în Parlament pentru Legea educaţiei, iar miercuri a depusproiectul la Parlament. Premierul Emil Boc a precizat că Executivul va promovaforma legii adoptată de Camera Deputaţilor, dar că îşi manifestădisponibilitatea de a analiza toate amendamentele depuse de către parlamentari.Şeful Guvernului a susţinut că a apelat la "procedura tăioasă" aangajării răspunderii în condiţiile în care proiectul Legii educaţiei esteblocat în Parlament şi orice tergiversare a adoptării nu este beneficămodernizării sistemului educaţional.

Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angajarăspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună,asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiectde lege. Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen detrei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală saua proiectului de lege, a fost votată.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-11-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray