2020-02-26 19:36

„Guvernul ne ia dreptul la viaţă!” Boc vrea să mai taie din banii proaspetelor mămici

 |  18:26
„Guvernul ne ia dreptul la viaţă!” Boc vrea să mai taie din banii proaspetelor mămici

Guvernula pus gând rău celor care se mai încumetă să aducă pe lume copii pe timp decriză şi într-o ţară în care investiţia în viitorul ei se află pe ultimul plan,în ordinea priorităţilor. Şeful Executivului a declarat în Parlament că vrea săregândească indemnizaţia de creştere a copilului, reducând „generozitatea” unorastfel de plăţi.

„Vor să ne forţeze sănaştem printre străini?”

„Aceastăreformă a asistenţei sociale trebuie să meargă mai departe şi trebuiereevaluate şi alte programe sociale. Trebuie regândită indemnizaţia de creşterea copilului şi reducerea generozităţii unor indemnizaţii în ideea alinierii lorla standardele internaţionale, adică trebuie şi România să plătească ceea ceîşi permite şi Europa să plătească”, a explicat premierul Boc. Iniţiativa vinedupă ce, de la 1 iulie 2010, indemnizaţia de creştere a copilului n-a maireprezentat 85% din media veniturilor mamei pe ultimele 12 luni, aceasta fiindredusă cu 15% şi, fiind „prea generoasă”, noua indemnizaţie va trebuiregândită! Lovitura dată fix în plexul naţiunii de primul-ministru nu putea sănască decât mâhnire şi revoltă în rândul românilor. În timp ce în alte ţărieuropene ajutorul dat de stat mamelor este cu mult mai substanţial decât celoferit cu zgârcenie de statul român, premierul Boc se gândeşte să-l diminuezeîncă şi pe acesta deja “crâmpoţit”.

„Aşaceva nu se poate!, se plânge Diana Liliana Moraru, o proaspătă mămică. Îşi batjoc de noi, femeile care am muncit pentru salariul nostru, am cotizat cu sumemult mai mari la bugetul statului, pentru ca în viitor să putem beneficia şinoi de aceşti bani, în folosul copiilor noştri. Cum adică să ne aliniem lastandardele internaţionale? Aşa a zis domnul Boc? Ne comparăm noi cu stateleeuropene? E naiv cine crede asta! Străinii ştiu cum să-şi protejeze viitorul şisă-l încurajeze, numai noi, românii, vrem să-l stâlcim, să-l mutilăm. Vor să neforţeze să fugim din ţară şi să ne naştemcopiii printre străini doar pentru o indemnizaţie mai mare? Aşa vom face!”

Chiuretaje de criză

Conformultimului raport al INS din martie anul acesta, declinul demografic acontinuat, iar populaţia României a scăzut cu 5.150 de persoane faţă de lunaprecedentă, când s-a înregistrat o reducere cu 5.708 persoane. Deci, vom fi dince în ce mai puţini...

Odatăcu măsurile de austeritate din România se pare că şi numărul femeilor carerenunţă la o sarcină a crescut. Se fac mai multe chiuretaje la cerere decât înalţi ani? Mai mult ca sigur. Şi mai grav este faptul că unele dintre femei, înspecial cele din mediul rural, folosesc această modalitate criminală în locde... contracepţie. Guvernul însă pare să nu manifeste vreo îngrijorare, ba chiarelaborează planuri menite nu să limiteze fenomenul, ci să-l faciliteze. „E celmai mare păcat să-ţi ucizi pruncul din pântec, spune preotul Tănase din ValeaPlopului, cel care şi-a închinat propria viaţă luptei împotriva avorturilor.Dar în ultima perioadă multe femei aleg această cale. Motivul lor e sărăcia,teama că nu pot creşte un copil, ruşinea. Pe cele care au de gând să ducă laîndeplinire acest gând diavolesc le rog să n-o facă şi să vină la mine. Eu amsalvat mulţi copii de la moarte, am întors multe păcătoase de la chiuretaj şiacum, pruncii lor sunt mari, cu ajutorul lui Dumnezeu.”

Izabelaare un băieţel de 2 ani şi mai aşteaptă unul, care se va naşte în martie, anulviitor. Este disperată, pentru că banii nu îi ajung. Soţul ei e şofer la ofirmă de produse cosmetice, iar ea nu a lucrat nicăieri. „Dacă până acum, câtera Matei mai mic, ne-am descurcat cât de cât, acum nu ştiu ce ne vom face, seplânge ea. Vine iarna, apare şi bebeluşul, vor fi cheltuieli mari la întreţinere.Această decizie a guvernanţilor ne va determina să nu mai facem copii. Pentrucă nu vrem să-i chinuim. Guvernul ne ia dreptul la viaţă!”

Lavinia Şandru: „Bocva reduce indemnizaţia pentru creşterea copilului doar peste cadavrul meu“

PreşedintelePIN, Lavinia Şandru, a declarat, ieri, că premierul Emil Boc va reduceindemnizaţia pentru creşterea copilului doar peste cadavrul său. "Domnuleprim-ministru, toate astea peste cadavrul meu! (...) Preşedintele Românieispunea acum câteva zile că vremurile de criză pot fi depăşite numai cu oamenicurajoşi. Prin urmare, vă spun, domnule prim-ministru, că sunt un om curajos.Nu vă dau voie să vă bateţi joc de copiii nenăscuţi ai acestei ţări, care suntviitorul nostru, şi vă promit că peste această «nesimţită» indemnizaţie decreştere a copilului veţi putea trece doar dacă treceţi şi peste cadavrulmeu!", a spus liderul PIN, într-un comunicat remis presei.

Şi eurodeputatulPSD Rovana Plumb, membră a Comisiei pentru ocuparea forţei de muncă şi afacerisociale a PE (EMPL), condamnă logica "după noi, potopul" aadministraţiei Băsescu-Boc, care, după demonizarea pensionarilor, anunţă şi"reforma" indemnizaţiei de creştere a copilului. În opinia RovaneiPlumb, este "un moment de ipocrizie incredibilă a guvernanţilor: pe de oparte ei invocă demografia ca una din cauzele nesustenabilităţii sistemului depensii, iar în acelaşi timp se intenţionează tăierea alocaţiilor pentrucopii". "Cum poţi stimula demografia, dacă îţi baţi joc de copii şi depărinţi?!", a atras atenţia Rovana Plumb, precizând că din cauza crizeieconomice numărul copiilor săraci din România a ajuns la 350.000, iar rataabandonului şcolar s-a triplat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine