2020-04-03 08:53

Haos „controlat” în Piaţa Obor. Poliţia Locală Sector 2 face treabă de mântuială, dar pe salarii grase

 |  21:01
Haos „controlat” în Piaţa Obor. Poliţia Locală Sector 2 face treabă de mântuială, dar pe salarii grase

P24

Regulamentul de organizare şi funcţionare este un document fără valoare în ochii Poliţiei Locale Sector 2. Cerşetori agresivi, comercianţi ambulanţi se văd la tot pasul. Poliţiştii stau şi se uită la ei fără să facă nimic. Barbugiii îşi sparg capetele, parcagiii şantajează oamenii, dar echipajele de poliţie nu văd nimic. Oamenii legii stau nesinchisiţi în maşini, fumează spun bancuri şi puţin le pasă ce se întâmplă în jurul lor. Dacă îndrăzneşti să le faci observaţie, răspunsul obraznic nu întârzie: au rapoarte şi hârtii de făcut sau, dacă ai păr alb indiferent de vârstă, spun că ei îţi plătesc pensia, deşi noi le plătim salariile mult prea mari pentru ceea ce fac.

Ineficienţa Poliţiei Locale Sector 2, condusă de Aurel Dobrilă, nu se dezminte. În Piaţa Obor domneşte haosul. Deşi există de mulţi ani un regulament de organizare şi funcţi­onare, el nu se aplică. Pe orice par­te ai intra în piaţă, cerşetorii agre­sează oamenii, iar ambulanţii cu legume şi verdeţuri îţi ţin calea la tot pasul. Ei nu se mai feresc ca altă dată, când la îşi luau tălpăşiţa nu­mai când cel „pus de şase” dădea zvonul că oamenii legii au ieşit din primărie. Firma care asigură paza parcului din faţa primăriei este la fel de ineficientă. Pe lângă pensio­narii care-şi pierd timpul la parti­de de şah sau table, se infiltrează şi cei care joacă barbut. După ce îşi pi­erd banii, cerşesc bani de o bere şi ajung să se certe până îşi sparg cape­tele. Ambulanţa vine să le „repare” ţeasta, dar niciun poliţist nu apare prin zonă. Sfârşitul de săptămână îi scoate însă din bârlog.

Ţară săracă cu cerşetori obraznici

În cea mai mare piaţă a Capita­lei, Piaţa Obor, este o lege nescrisă, dar respectată. Comercianţii ambu­lanţi, deja specializaţi, nu îşi schim­bă domeniul de activitate. Unul vin­de ţelină la bucată sau la grămadă, altul ardei iuţi, dovlecei, flori, tele­mea şi aşa mai departe. Pentru cei care fac piaţa sistematic în Obor, nu mai este o problemă să-i recunoas­că. La fel şi cu cerşetoria. Bătrâ­na aşezată pe trotuar cu câţiva că­ţei de usturoi a devenit virală, dar acum au apărut şi altele, pe care le găseşti în fiecare zi lângă grătarul cu mici. Văzându-le, mulţi oameni le oferă bani, măcar „să nu le stea în gât micii”, pe care unii îi mănâncă „de poftă” la două săptămâni când vin la cumpărături în piaţă. Pe tro­tuarul de pe lângă blocul din Obor, situaţia este cu puţin schimbată. Acolo este locul ţigăncilor cu fuste specifice, care vând ţigări de contra­bandă. Uneori fac acest lucru, pen­tru că sunt unele care îţi vând car­tuşe umplute cu ziare. Dacă pofta de mici îţi trece văzând cereştoria de pe lângă terase, la gogoşerie/pa­tiserie găseşti alte specimene. O fe­meie piele şi os cere şoptit bani să cumpere „pepene pentru copil”. În cel mult 10 minute, face bani cât cinci pepeni, dar nu se duce să-l ia şi să-l ducă acasă. Sigur este că, dacă ar cere un pepene fermierului care-i vinde, i-ar da, dar şi aceştia s-au să­turat de cerşetori. Femei, bătrâni şi copii iau cu asalt fiecare tarabă până îşi umplu sacoşele.

Poliţiştii locali, mână-n mână cu cei care încalcă legea

O vorbă din bătrâni spune că sâmbăta şi duminica în Obor este zi de târg. Tradiţia se păstrează şi pen­tru că sunt zile libere pentru sala­riaţi. Aşa că bucureştenii din toate sectoarele iau cu asalt piaţa. „Cum e treaba cu poliţia locală”, am în­trebat o femeie care vinde verdea­ţă permanent, de parcă ar avea cul­tură pe teresa blocului. „E bine”, spune ea. „Suntem mai organizaţi acum. Dăm ce trebuie poliţiştilor, fiecare dă ce are, şi ne lasă în pace. Altfel, sunt pe noi. După ce le dăm, se duc în partea cealaltă la «fuste» şi acolo au de treabă tot timpul. Ce să facem, nu ne descurcăm altfel. Murim de foame”, spune femeia. „Dar voi de unde luaţi marfă în fie­carte zi?”, vine întrebarea. „E, apăi asta nu poci să-ţi spui, mânca-ţi-aş ochii tăi!”, vine răspunsul. Femeia are dreptate. La sfârşit de tură, po­liţiştii locali stau şi se uită la „ambu­lante”, rar vezi bărbaţi făcând mun­ca asta, fără nicio remuşcare, cere­şetorii îţi ţin calea la fiecare pas, iar parcagiii şantajează şoferii care vor să lase maşina lângă trotuare. Nu mai poţi sta la câte o tarabă să ana­lizezi marfa de teamă că te buzună­reşte vreun cerşetor. Ai tupeu să le faci observaţie agenţilor de poliţie?! Îţi răspund obraznic: „cine cerşeşe­te, astea două bătrânele?”, „mai taci din gură, că eu îţi plătesc pensia!”, „Nu vedeţi că avem treabă? Facem rapoartele pe ziua de azi”. Să rapor­tezi şefilor din Poliţia Locală Sector 2 ce fac subalternii în stradă, este un lucru inutil. Când demisionaţi, domnule Dobrilă?! Bucureştenii vor să aibă o viaţă normală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-28

GALERIE MEDIA

Parerea ta...

ANONIM
29 Aug 2016

Sa vezi cum umbla cu un caiet si tigani pun cite 2 - 3 pachete tigari in el .
NECULAI HOTZANU
08 Sep 2016

AȘA, AȘA, BEHLI-MI-AȚI VUVUZELA, CĂ BINE LE MAI ”ÎNFIERAȚI”, BĂI, CĂKAȚI CU BOLENTINE ”DÎN” SECT.2. NU MAI VENIȚI SĂ-MI SUGEȚI MICUL ȘI SĂ-MI LINGEȚI BEREA?, SCÎRNĂVII AMEȚITE ”DĂ” FOAME ȘI PROSTIE. SYKTYR, FLEGEMELE DRAKULU'!
IVAN TURBINCA
29 Mai 2018

Circa 7-8 poliţie aşi fac treaba nu m ai dacă apare an zonă vreun boos m ai mare an grad .Vin cu buzunarele goale si pleacă cu ele pline .De : Este democraţie
BULA ( COLENTINA)
29 Mai 2018

Ce face primarul sec.2? An nasul lui nu vede ce se întâmplă an parcul primăriei si an piaţa obor? Sau are si el cota aparte de la bişniţari ? ( o fi având salariul prea mic ?)Sal lase naibi de scaun ca nul fură nimeni ! Să m ai iasă si prin zonă ,dar ne legat la ochi
MITICA GOARNA
29 Mai 2018

Domnule Bula (Colentina) ! Pune mana si invata carte si apoi comenteaza !
ANONIM
29 Mai 2018

Valabil si pentru IVAN!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine