2020-02-24 01:56

Horia Constantinescu, ANPC: „Hala Veche Obor va fi redeschisă numai după înlăturarea pericolelor la adresa consumatorilor!”

 |  21:42
Horia Constantinescu, ANPC: „Hala Veche Obor va fi redeschisă numai după înlăturarea pericolelor la adresa consumatorilor!”

Autoritatea Naţională Pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) va permite redeschiderea Halei Vechi Obor numai după ce comercianţii care îşi desfăşurau activitatea acolo vor înlătura toate pericolele reale şi ipotetice la adresa sănătăţii şi vieţii consumatorilor, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, preşedintele instituţiei, Horia Constantinescu.

„Am stabilit clar că Hala Obor va putea fi redeschisă numai după înlăturarea pericolelor reale, urmând să stabilim un calendar pentru aducerea la îndeplinire a tuturor exigenţelor", a afirmat Constantinescu.

El a precizat că nu poate estima data redeschiderii pieţei, acest lucru depinzând de viteza cu care comercianţii vor remedia problemele constatate.

„Nu poate ţine de noi acest lucru (estimarea datei pentru redeschiderea halei - n.r.), dar am stabilit împreună cu dânşii care sunt lucrurile peste care nu se poate trece, care nu pot face parte dintr-un eventual rabat, şi anume lucrurile care ţin de siguranţa sănătăţii vieţii consumatorilor: geamurile crăpate de deasupra trebuie să nu ajungă în capul trecătorului, instalaţiile electrice trebuie asigurate ca să nu reprezinte un pericol pentru consumator, pentru trecători, aparatele de refrigerare aşezate pe hol trebuie ridicate până la înălţimea unde, tot aşa, ele nu pot reprezenta un pericol, vitrinele igienizate, fără rugină, revopsite, înlocuite, cum doresc domniile lor, dar ele nu pot reprezenta un focar de infecţie", a explicat Horia Constantinescu.

Şeful ANPC a avertizat că nu va permite deficienţe care să provoace un nou caz „Colectiv". Constantinescu spune că nu s-a lăsat intimidat de ţipetele comercianţilor.

„(Comercianţii au ţipat - n.r.) pentru că nu le-am acordat un termen în care ei (să remedieze problemele - n.r.); uitându-mă numai în Registrul de Control a reieşit că o dată pe an cineva a fost şi le-a pus în vedere acelaşi şi acelaşi lucru. Cred că e de notorietate că nu sunt o fire prea uşor de impresionat", a menţionat el.

Oficialul ANPC a apreciat că măsura de închidere a pieţei nu a fost excesiv de dură, ci serveşte interesele protecţiei consumatorilor din zonă.

„Depinde pentru cine au fost măsurile prea dure. Prea dure pentru cei 100 de comercianţi? Sau pentru cei 3.000 de consumatori care le calcă pragul aproape zilnic? Noi suntem în slujba consumatorilor. Poate prea dure pentru ei, dar, cum nu se fac taximetrişti fără să aibă carnet de conducere, să nu facă nici alimentaţie publică fără să îndeplinească cerinţele de bun simţ. Noi nu le-am cerut să face design în Piaţa Obor, dar să nu fie gropi, să nu fie cabluri, să nu fie şobolani, să nu fie gândaci, să fie vitrine igienizate, să nu fie mărfuri cu etichete înşelătoare. Astea ţin de bun simţ", a încheiat Constantinescu.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a emis marţi decizia de suspendare a activităţii în Hala Veche Obor, iar miercuri reprezentanţii instituţiei au discutat cu operatorii economici pentru a îmbunătăţi situaţia, în urma controalelor efectuate duminică, potrivit unui comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine