2019-10-20 03:55

Iaşi: Peste 10.000 de credincioşi aşteaptă să se închine la racla cu moaştele Sfintei Parascheva

 |  16:40
Iaşi: Peste 10.000 de credincioşi aşteaptă să se închine la racla cu moaştele Sfintei Parascheva

Peste 10.000 de credincioşi aşteptau, azi laprânz, să se închine la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi a SfântuluiMaxim Mărturisitorul, depuse în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi,rândul pelerinilor întinzându-se pe o distanţă de peste un kilometru. Purtătorulde cuvânt al Jandarmeriei Iaşi, Mihai Cojocariu, a declarat că la prânz rândulpelerinilor se întindea pe o distanţă de 1,3 kilometri, mai multe străzi dincentrul oraşului continuând să fie închise. "Sunt peste 10.000 de oamenila rând. Totul se desfăşoară fără probleme. Nu au fost incidente", aafirmat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei ieşene. Potrivit acestuia, timpulde aşteptare a unui pelerin până să ajungă la raclă este de aproximativ zeceore. Credincioşii au continuat să stea pe tot parcursul nopţii la rândul formatpe străzile din apropierea Catedralei Mitropolitane din Iaşi pentru a seînchina la moaştele Sfintei Parascheva şi Sfântului Maxim Mărturisitorul. Oameniicare s-au aflat joi seară la rând au fost binecuvântaţi de IPS Teofan,Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Acesta a stat de vorbă cu pelerinii veniţidin mai multe zone ale ţării şi i-a binecuvântat. "Este o mare bucurie căÎnalt Preasfinţitul a venit să ne binecuvânteze pelerinajul. Am putut sărezistăm mai uşor frigului şi oboselii”, a declarat Teodor Ciobanu, dinCluj-Napoca, venit la Iaşi pentru a se închina la moaşte.

Potrivit autorităţilor, sfintele moaşte arputea rămâne expuse în curtea Catedralei Mitropolitane până duminică, dându-seastfel posibilitatea unui număr cât mai mare de pelerini să treacă pe la raclă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-10-24Parerea ta...

ELENA
23 Sep 2014

NU AM CERTITUDINEA ACESTOR SFINTII. DE CE NU II DESCOPERA
EUU
23 Sep 2014

AM FOST LA MULTE ICOANE ASA ZISE FACATOARE DE MINUNI DAR AJUTOR PT. MINE SI COPILUL MEU NU AM VAZUT . AM INCEPUT SA NU MAI CRED . O FI PACAT NU STIU CE SA ZIC . AM CAUTAT AJUTOR DA PACE NU AM PRIMIT.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray