2020-07-07 00:33

8 ianuarie - prima ”Miercure a alarmelor” din 2020. Sirenele anunță alarmă aeriană

 |  21:11
8 ianuarie - prima ”Miercure a alarmelor” din 2020. Sirenele anunță alarmă aeriană

IGSU continuă, și în acest an, exercițiile devenite cunoscute sub denumirea ”Miercurea alarmelor”. Prima acțiune este cea din 8 ianuarie

Exercițiul este programat la ora 10, iar IGSU anunță că, de această dată, sirenele vor emite semnalul „Alarmă aeriană”, care are rolul de prevenire a populației civile asupra apariției pericolului.

”În imagine sunt prezentate măsurile pe care trebuie să le adopte cetățenii într-o situație reală, care impune declanșarea sistemului de alarmare a populației.

Începând cu luna august a anului 2017, IGSU desfășoară exerciții de alarmare în prima zi de miercuri din fiecare lună. Acestea au ca scop testarea mijloacelor tehnice existente la nivel național și îmbunătățirea timpului de reacție al autorităților în situații speciale de urgență.

Asigurăm opinia publică asupra necesității și utilității derulării permanente a acestor antrenamente lunare” – precizează reprezentanții ISU Giurgiu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-08Parerea ta...

UNU'
08 Ian 2020

De preferat, in fiecare luna, sa fie difuzat la televizor și un exercitiu despre cum sa ne comportam in caz ca o situatie de razboi s-ar ivi. Stiti, romanii daca aud alarmele astea, stau in poarta si vorbesc intre ei despre pensie. Ah, si niciodata romanii nu o sa isi pastreze calmul si nici pregatiti de evacuare nu sunt daca nu stiu ce au nevoie la ei in rucsac.
PERSOANA
04 Mar 2020

Despre alarme si semnificatia lor, cum sa procedam si alte informatii are fi bine discutate si in scoala. Eu chiar zic ar fi ideal sa faceci o pagina cu informatii utile despre asta! Cand am auzit prima data alarma nu am stiut despre ce este vorba, am incercat sa ma informez dar tare greu am gasit informatii despre acest subiect. Atunci am invatat ca foarte putini stie ce trebuie sa face in acest caz!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz