2020-07-03 17:49

IGSU: Peste 1.500 de pompieri au intervenit în zonele afectate de inundații

 |  10:59
IGSU: Peste 1.500 de pompieri au intervenit în zonele afectate de inundații

IGSU a anunţat miercuri, într-un comunicat de presă, că peste 1.500 de pompieri cu 300 mijloace tehnice au intervenit în sprijinul populației și autorităților locale din zonele afectate de inundații.

"În urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore au fost afectate 73 de localități din județele: Alba, Bacău, Bihor, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mureș, Neamț, Olt, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea", se arată în comunicatul citat.

În noaptea de marţi spre miercuri, pompierii bihoreni au acționat pentru salvarea a trei persoane surprinse de viitură pe o insulă formată pe Crișul Negru.

"Având în vedere avertizarea hidrologică de Cod Roșu pe râul Bârzava din județul Timiș, pompierii militari împreună cu voluntarii au pregătit peste 1.300 de saci cu nisip în vederea consolidării digurilor de apărare. Până în acest moment nu au fost înregistrate probleme, însă în zona posibil a fi afectată sunt dislocate două echipaje de primă intervenție și șase echipaje cu motopompe de mare capacitate, din cadrul ISU Timiș", precizează IGSU.

În județul Hunedoara au fost ridicate diguri din saci de nisip pe malul râului Crișul Alb și Valea Geoagiului. Situația este monitorizată permanent și se intervine pentru înlăturarea urmărilor inundațiilor în comunele Băița și Criscior, respectiv evacuarea apei din cele 200 de gospodării afectate de inundații.

IGSU a dispus măsura dislocării în zonă a unor detașamente formate din salvatori cu motopompe de mare capacitate și motopompe transportabile de la județele Alba, Bihor și Gorj.

"Având în vedere că în acest moment nu mai sunt în vigoare atenționări meteorologice de ploi, efectivele inspectoratelor pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru asigurarea intervenției de înlăturare a efectelor generate de fenomenele din ultimele zile. În continuare, la nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență din județele vizate de avertizările hidrologice sunt activate grupele operative și sunt suplimentate efectivele de intervenție", precizează IGSU.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz