2020-04-03 08:15

IGSU: Şefii de la ISU Bucureşti-Ilfov, puşi la dispoziţie la solicitarea acestora

 |  07:05
IGSU: Şefii de la ISU Bucureşti-Ilfov, puşi la dispoziţie la solicitarea acestora

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a precizat duminică, într-un comunicat de presă, că şefii de la ISU Bucureşti-Ilfov au fost puşi la dispoziţie la solicitarea acestora. IGSU a ţinut să sublinieze că măsura nu poate fi asociată cu recunoaşterea sau probarea vinovăţiei.

Reacţia IGSU vine după ce revista Agenda Pompierului a publicat un articol pe site în care colegii şefilor ISU Bucureşti-Ilfov au spus că punerea lor la dispoziţie nu ar fi fost făcută în baza legii. De asemenea, aceştia au cerut explicaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pe motiv că celor trei le-a fost încălcată prezumţia de nevinovăţie.

În aceste condiţii, IGSU a menţionat că „punerea la dispoziţie a conducerii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov - inspectorul şef Mihai Mirel Guţă, prim-adjunctul Orlando Şchiopu şi adjunctul Giani Aldoiu - s-a realizat în baza analizei solicitării acestora, exprimată prin rapoartele personale scrise ale ofiţerilor, întocmite în acest sens".

"Conducerea IGSU a analizat şi dispus măsurile necesare pentru eliminarea oricăror aspecte legate de eventuala afectare a eficienţei actului managerial şi asigurarea obiectivităţii anchetei în derulare", se mai arată în comunicatul citat.

IGSU a mai anunţat că celor trei ofiţeri le-au fost aduse la cunoştinţă ordinele emise. Sursa menţionată mai susţine că punerea la dispoziţie a celor trei ofiţeri, dispusă în temeiul articolului 82, litera a din Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare, nu poate fi asociată cu recunoaşterea sau probarea vinovăţiei.

IGSU  aprecizat că această măsură a fost luată pentru "asigurarea obiectivităţii şi corectitudinii verificărilor de către instituţiile abilitate, respectiv a credibilităţii şi eficienţei exercitării actului de comandă la nivelul ISU Bucureşti-Ilfov, urmând ca la finalizarea cercetărilor penale să se dispună măsuri conform competenţelor".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-07

In legatura cu acest articol...

Revolta pompierilor. Şefii ISU Bucureşti, apăraţi în revista breslei
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine