2020-07-10 03:15

IMAGINI REVOLTĂTOARE. Medic AGRESAT într-o clinică privată din România

 |  09:25
IMAGINI REVOLTĂTOARE. Medic AGRESAT într-o clinică privată din România

Un medic din Galaţi a postat pe Facebook imagini în care se vede cum un bărbat îl împinge în timp ce vociferează, evident extrem de nervos. Medicul cade şi se loveşte cu capul de un birou. ”Postarea este un strigăt despre comportamentul multor pacienţi, ajungându-se şi la aceste agresiuni fizice. Nu este teamă, ci revoltă”, scrie doctorul, anunţând că a depus plângere.

„La o clinică privată din Galaţi, unde tatăl meu (cel agresat) acordă consultaţii, individul agresor s-a prezentat cu partenera lui şi a cerut un consult peste programările din acea zi. Şi individul, şi partenera lui au avut un comportament recalcitrant şi revendicativ încă de când au intrat în cabinet. Tatăl meu, având şi acordul partenerei individului, i-a permis acestuia să rămână în cabinet în timpul consultului.

Individul însă, pe tot parcursul consultului, a vorbit în continuu, mai mult sau mai puţin agresiv, motiv pentru care tatăl meu i-a cerut să iasă, totuşi, din cabinet, ca să-şi poată finaliza consultul în condiţii de linişte.

Individul a refuzat, iar atunci tatăl meu i-a spus că nu-i mai rămâne decât să cheme poliţia pentru a-l convinge să părăsească cabinetul. Nu s-a făcut înţeles, şi atunci tatăl meu a ieşit din cabinet şi i-a solicitat recepţionerei să cheme poliţia. Ce s-a întâmplat mai departe, se vede în imagini...”, a scris pe Facebook fiul victimei, citat de Mediafax.

În imaginile publicate marţi seară pe Facebook apare un bărbat îmbrăcat în negru care îl împinge violent pe medicul aflat în timpul serviciului. Acesta este surprins şi cade, lovindu-se cu capul de un birou, iar agresorul continuă să gesticuleze şi să se poarte ameninţător. Spre finalul filmării, intervine un alt medic care încearcă să-l calmeze pe agresor. Incidentul a avut loc în luna februarie, iar victima s-a decis să întocmească o plângere penală şi să facă publică filmarea.

„Miercuri, 20.02.2019, ora 9.39. Am cugetat mult dacă să postez înregistrarea agresiunii. Am ajuns la concluzia că, pe lângă acţiunea penală, este necesară şi o conştientizare a unor asemenea situaţii de către toţi colegii - nu numai din relatări verbale, ci şi video. PS - nu mă victimizez, am postat doar pentru ceilalţi colegi, pentru a realiza la ce se pot aştepta. Am înaintat plângerea la parchet. Aştept procedurile. Apropos - în Moldova (pe care mulţi o desconsiderăm) pentru aşa ceva respectivul individ ar face 15 ani puşcărie. La noi - între 6 luni şi 3 ani (dacă nu vor fi şase luni cu suspendare). Ca să fie clare anumite aspecte şi să nu apară întrebări : unitatea la care lucrez a chemat imediat paza şi poliţia, a făcut toate demersurile legale necesare în asemenea situaţii. Eu am depus plângere penală. Vom vedea cum se va rezolva. Postarea a fost doar un strigăt (sper că nu în van) asupra comportamentului multor pacienţi, ajungându-se şi la aceste agresiuni fizice. Nu este teamă, ci revoltă”, a scris medicul Costache Botezatu pe pagina sa de Facebook.

După ce a postat imaginile, medicul a venit cu câteva precizări, susţinând că agresiunea nu a fost provocată de o presupusă solicitare de mită, în condiţiile în care incidentul are loc într-o clinică privată.

„Ca să fie şi mai clar... pentru că văd că unii vorbesc pe aici de şpagă...filmarea este făcută într-un centru medical privat, unde nu se dau atenţii... totul se plăteşte cu chitanţă. Deci...ca să fim bine înţeleşi pentru cei care nu au prins ideea: nu e vorba de o şpagă neonorată... e vorba despre o clinică privată unde are loc un act de violenţă asupra unui cadru medical”, a precizat pe Facebook medicul.

În acest caz, Poliţia Galaţi a deschis un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz