2020-01-20 20:42

În așteptarea metroului din Drumul Taberei

 |  21:32
În așteptarea metroului din Drumul Taberei

Prin finalizarea Magistralei 5 de metrou, programată a se realiza la sfârşitul anului 2016, se va oferi o cale de transport de mare capacitate, sigură, confortabilă, rapidă şi directă între zona de vest a Bucureştiului - cartierul Drumul Taberei şi centrul oraşului.

Conform estimărilor Metrorex, tronsonul de metrou Drumul Taberei – Universitate va avea o lungime de 9,06 Km și 12 stații de metrou. În stația Eroilor se va realiza legătura cu Magistralele 3 și 1 de metrou, în stația Universitate se va realiza legătura cu Magistrala 2.

Cele 12 stații de pe tronsonul Drumul Taberei – Universitate vor fi: Râul Doamnei, Brâncuși, Valea Ialomiței, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2, Hașdeu, Cișmigiu, Universitate 2.

Prin punerea în funcțiune a acestui tronson al Magistralei 5 și dotarea cu trenuri noi de metrou (cu interval de circulație de 3 minute), locuitorii cartierului vor ajunge în zona centrală a orașului în 15 minute, iar în 30 minute în 80% din zonele capitalei.

Din datele furnizate de Metrorex reiese ca lucrarile sunt in stadii avansate, insa mai sunt multe de facut, mai ales ca trebuie refacute spatiile de la suprafata distruse de santier.

Fotoreportaj cu stadiul lucrărilor de suprafață la tronsonul Drumul Taberei


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-19

Documente:

GALERIE MEDIA

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray