2020-05-25 08:57

În câteva luni se vor termina lucrările la Pasajul Mihai Bravu şi Piaţa Sudului

 |  18:09
În câteva luni se vor termina lucrările la Pasajul Mihai Bravu şi Piaţa Sudului

Lucrările la cel de-al doilea pod al Pasajului Mihai Bravu sunt finalizate în proporţie de 95%. Inedit pentru România: lucrările la Pasajul Piaţa Presei Libere vor fi gata în martie 2015, după aproape un an de la începutul lucrărilor. Anunţul a fost făcut de primarul general Sorin Oprescu.

Potrivit declaraţiilor edilului-şef al Capitalei, peste o lună şi jumătate se va putea circula şi pe cel de-al doilea pod al Pasajului Mihai Bravu. „Au început deja testele de încărcare astfel încât pasajul să respecte cerinţele din proiect. Finalizarea Pasajului Mihai Bravu reprezintă un pas important în creşterea capacităţii de trafic pe inelul principal”, a spus primarul general. Peste 600.000 de bucureşteni din patru mari cartiere (Berceni-Olteniţei, Balta Albă, Pantelimon şi Colentina) vor putea traversa oraşul spre zona de nord (Aeroport Otopeni, Valea Prahovei). O altă lucrare importantă este Pasajul Piaţa Sudului. Sorin Oprescu a declarat că „în prezent se lucrează la devierea reţelelor edilitare. Pereţii mulaţi aferenţi rampei Văcăreşti (pe sensul Niţu Vasile) sunt realizaţi în proporţie de 80%, şi se lucrează în paralel la primul dintre cele patru pasaje pietonale”.

Pasajul Piaţa Presei, finalizat în avans

Primarul general al Capitalei şi-a declarat speranţa că Pasajul de la Piața Presei Libere va fi gata în martie, circa un an de la începerea lucrărilor, deşi anticipase o durată de aproape doi ani. Pasajul va permite traversarea spre orice direcţie, urmând să asigure legătura dintre transportul public de suprafaţă, respectiv linia de tramvai şi liniile de autobuze, cu staţia viitoarei Magistrale 6 de metrou. Intrarea în pasaj se va face pe direcţia şoselei Bucureşti-Ploieşti spre Bulevardul Kiseleff, cu ieşirea pe Bulevardul Kiseleff, dar şi pe Bulevardul Mărăşti. Pasajul va avea o lungime de 550 de metri şi va începe pe porţiunea din zona Fântâna Mioriţa şi Piaţa Presei Libere pe Şos. Bucureşti - Ploieşti, acesta urmând să se despartă sub forma literei Y sub intersecţia de la Piaţa Presei. Deşi costurile pasajului se ridică la 62 de milioane de lei, în proiectul de buget pe anul 2014, s-au alocat doar 15 milioane lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine