2019-07-19 04:48

În curând vei primi un MESAJ de AVERTIZARE pe telefon. Ce conţine şi cine este expeditorul

 |  13:42
În curând vei primi un MESAJ de AVERTIZARE pe telefon. Ce conţine şi cine este expeditorul

Începând de vineri dimineaţă vor începe testările în vederea implementării sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă, denumit „RO-ALERT”, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), citat de Mediafax.

Astfel, în zonele unde se vor realiza verificările, pe terminalele conectate la reţelele operatorilor de telefonie mobilă din România vor apărea notificări cu mesajul „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT".

IGSU va stabili tipurile de risc şi nivelurile de gravitate ale evenimentelor pentru care va fi utilizată aplicaţia. "De asemenea, se vor căuta soluţii tehnice pentru integrarea aplicaţiei cu celelalte sisteme informatice utilizate de către autorităţile care emit avertizări", arată Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, într-un comunicat.

Sistemul de avertizare a populaţiei „RO-ALERT”, care urmează să fie implementat cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi operatorilor de telefonie mobila, ar trebui să permită informarea rapidă a cetăţenilor aflaţi în zonele cu risc major de dezastre, pentru adoptarea unui comportament adecvat necesar asigurării autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray