2020-02-29 03:11

Încă trei decese provocate de rujeolă

 |  16:54
Încă trei decese provocate de rujeolă

Alte trei decese provocate de rujeolă au fost înregistrate în ultima săptămână, de la începutul anului şi până în prezent şase persoane murind din cauza complicaţiilor produse de această boală, potrivit datelor centralizate de Ministerul Sănătăţii, citate de News.ro.

Potrivit MS, până în prezent, au fost confirmate 935 de cazuri de rujeolă, cu 149 mai multe faţă de ultima raportare, cea din 14 octombrie.

Noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate în judeţele Brăila, Buzău şi Vâlcea.

”Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunităţile cu acoperire vaccinală scăzută”, arată Ministerul Sănătăţii, precizând că familiile din aceste comunităţi călătoresc în mod repetat în afara ţării şi migrează între judeţe învecinate, iar o parte dintre acestea nu sunt pe listele niciunui medic de familie. 

Astfel, în judeţul Arad au fost înregistrate 223 de cazuri de rujeolă, în Mureş-190, Bistriţa-128, Timiş-91, Cluj- 90, Caraş Severin-39, Braşov-37, Suceava-34, Hunedoara-18, Dolj-15, Bihor-13, Sălaj-11, Harghita şi Alba - câte şase, Iaşi - cinci, Olt - patru , Sibiu, Bucureşti, Bacău, Constanţa - câte trei, Dâmboviţa, Neamţ şi Brăila - câte două, Giurgiu, Mehedinţi, Vaslui, Botoşani, Buzău, Prahova, Vâlcea - câte un caz.

Ministerul Sănătăţii face apel la părinţi să respecte calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor şi să se adreseze medicilor de familie pentru imunizare.

”În contextul epidemiologic actual s-a recomandat intensificarea acţiunilor de vaccinare cu ROR a copiilor incomplet vaccinaţi/nevaccinţi. Până la această dată au fost recuperaţi la vaccinare 3.049 de copii cu vârste între 1-15 ani”, menţionează MS.

De asemenea, autorităţile anunţă că există suficiente doze de vaccin ROR pentru toţi copiii care au nevoie de imunizare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine