2020-07-04 02:24

Încă cinci români s-au infectat cu virusul West Nile. Numărul îmbolnăvirilor provocate de ţânţari a ajuns la 20

 |  18:14
Încă cinci români s-au infectat cu virusul West Nile. Numărul îmbolnăvirilor provocate de ţânţari a ajuns la 20

Altecinci cazuri de infectare cu virusul West Nile au fost confirmate de InstitutulCantacuzino, astfel că numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 20, în ultimasăptămână nemaifiind înregistrate alte decese a anunţat Ministerul Sănătăţii (MS). Reprezentanţii MS au precizat că până marţinu au mai fost înregistrate decese, în afara celor două anunţate. Cele douăpersoane care au decedat aveau vârste peste 70 de ani şi boli cronicepreexistente. Unul dintre cei care au decedat era din Bucureşti, iar celălaltdin Constanţa.

Faţăde 15 infecţii cu virusul gripal West Nile confirmate săptămâna trecută, s-aumai adăugat încă cinci noi cazuri confirmate în judeţele Călăraşi (un caz),Ialomiţa (un caz), Iaşi (un caz) şi Bucureşti (două cazuri). Situaţia cazurilorde îmbolnăvire cu West Nile, pe judeţe este următoarea Dolj - un caz, Alba - uncaz, Buzău - un caz, Cluj - un caz, Ialomiţa - două cazuri, Galaţi - un caz,Sibiu - un caz, Bucureşti - trei cazuri, Teleorman - un caz, Mureş - douăcazuri, Constanţa - patru cazuri, Călăraşi - un caz şi Iaşi - un caz.Starea de sănătate a bolnavilor care primesc asistenţă medicală de specialitateîn unităţile sanitare este bună. Mediciiau constatat că nici una dintre persoanele care au fost infectate nu a folositsubstanţe de îndepărtare a ţânţarilor din jurul locuinţei, din locuinţă şi nicinu aplică substanţe repelente pe tegument.

Specialiştiide sănătate publică recomandă populaţiei să respecte sfaturile medicilor şi săia toate măsurile necesare prevenirii îmbolnăvirilor, respectiv să eviteexpunerea la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi,să utilizeze substanţe chimice de îndepărtare a acestora, să împiedicepătrunderea ţânţarilor în casă, să asigure desecarea bălţilor de apă din jurulgospodăriilor şi să îndepărteze recipientele de apă stătută.

Conformestimărilor de risc realizate de experţii Centrului Naţional de Supraveghere şiControl a Bolilor Transmisibile, înregistrarea de cazuri de infecţie West Nileîn România este cauzată de schimbările climatice din această vară, umiditateurmată de căldură excesivă care au favorizat dezvoltarea excesivă a populaţieide ţânţari, în special în sudul ţării. În aceste zile, din cauza temperaturilormai scăzute, activitatea ţânţarilor a scăzut, dar se poate reactiva dacă sereîncălzeşte.

Primelesemne de boală pot fi febră, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări dememorie, dureri articulare sau musculare ori alte manifestări care survin întrei-şapte zile de la o posibilă înţepătură de ţânţar. Toţi cei care au acestesimptome trebuie să se prezinte de urgenţă la cel mai apropiat cabinet medical.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz