2020-02-17 12:35

Încălzirea bucureştenilor, în pericol. RADET are poprile pe conturi în continuare

 |  22:53
Încălzirea bucureştenilor, în pericol. RADET are poprile pe conturi în continuare

Regia cere din nou societatii Electrocentrale Bucuresti SA diminuarea popririi de 100% pusa pe conturile RADET. Banii din luna octombrie au ajuns doar pentru plata salariilor şi combustibilului auto, existand riscul ca anumite zone sa ramana fara caldura.

Pe 13 octombrie primarul interimar al Capitalei, Stefanel Marin, si directorul ELCEN, Marcel Nicolaescu, anuntau ca furnizorul de energie termica va reduce la 50% poprirea pe conturile RADET. Poprirea a fost ridicata insa doar in ziua de salariu, apoi a revenit la 100%, se arata intr-un comunicat remis presei, joi, de RADET.

"RADET Bucuresti a solicitat din nou, in 21 octombrie 2015, societatii Electrocentrale Bucuresti SA, diminuarea popririi de 100% pusa pe conturile regiei, intrucat banii de care a dispus RADET in ultima luna (octombrie) au asigurat doar plata drepturilor de personal si a combustibilului auto, se arata intr-un comunicat al RADET.

Reprezentantii Regiei spun ca daca nu se ridica poprirea nu vor avea bani pentru a termina reparatiile necesare pregatirii sistemului de termoficare pentru iarna, existand riscul ca anumite zone din oras sa nu beneficieze de caldura.

Regia a solicitat si Primariei Municipiului Bucuresti banii necesari realizarii investitiilor in sistemul de transport si distributie a energie termice, din cauza avariilor regia avand pierderi de circa 300 milioane lei doar in primele 9 luni ale anului. Conform sursei citate, pierderile din sistemul de termoficare administrat de RADET sunt cauzate de vechimea conductelor de transport - 81% din retele fiind mai vechi de 20 de ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-22

In legatura cu acest articol...

Redistribuiri de fonduri bugetare în Primăria Capitalei, în favoarea RADET. 4 milioane lei pentru majorarea salariilor

Bucureştenii nu vor plăti în plus la încălzire. Buget RADET suplimentat

RADET are din nou conturile blocate. Continuă războiul recuperării datoriilor dintre ELCEN şi distribuitorul de agent termic
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri

Nu degeaba îi spun MINCINOSUL mincinoșilor” Acum 15 ore |

PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine

Media