2020-01-27 10:32

UPDATE. Incendiu la un depozit din Dâmboviţa în care ar putea fi nitroglicerină solidă

 |  09:56
UPDATE. Incendiu la un depozit din Dâmboviţa în care ar putea fi nitroglicerină solidă

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă dimineaţa, la un depozit de materiale industriale din comuna Butimanu, judeţul Dâmboviţa. În locaţie se pare că ar exista nitroglicerină solidă.

UPDATE 11.45. Incendiul care a izbucnit, sâmbătă dimineaţa, la un depozit de substanţe chimice din comuna Butimanu, a fost stins. În depozit erau răşini epoxidice şi poliuretanice.

„Pompierii au acţionat pentru lichidarea incendiului cu 45 de pompieri şi 10 autospeciale, 7 de stingere cu apă şi spumă, 2 ambulanţe SMURD şi o autoscară. Incendiul a fost observat de paznicul locaţiei şi a anunţat prin 112 la ora 7:35. Populaţia a fost alertată prin RO-Alert, fiind transmis mesaj pentru ca cetăţenii din zona să îşi poată lua măsuri de autoprotectie şi adăpostire şi să faciliteze accesul forţelor de intervenţie. Iniţial a fost anunţată existenţa în depozit a nitroglicerinei, dar informaţia nu a fost reală, în depozit fiind depozitate răşini epoxidice şi poliuretanice, substanţe inflamabile lichide. În alt spatiu, separat de spaţiul incendiat, se afla depozitată nitroceluloză, dar nu a fost pericol de afectare a acesteia, incendiul fiind localizat rapid la limitele interioare ale depozitului. Au ars materiale şi substanţe combustibile din interiorul halei de depozitare pe o suprafaţă de aproximativ 1000 mp. Nu au existat victime. Cauza probabilă a producerii incendiului este în curs de stabilire”, au precizat reprezentanţii ISU Dâmboviţa.

Conform reprezentanţilor ISU Dâmboviţa, incendiul a izbucnit la un depozit al societăţii Brigexim din comuna Butimanu, nefiind înregistrate victime.

Potrivit reprezentanţilor IJP Dâmboviţa, este posibil ca în depozit să fie nitroglicerină solidă.

La faţa locului intervin mai multe echipaje ale ISU Dâmboviţa, dar şi un echipaj de la Buftea. În total, sunt 39 de pompieri cu 10 autospeciale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine