2020-04-08 12:58

Încep înscrierile în învățământul primar

 |  09:16
Încep înscrierile în învățământul primar

Prima etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare începe miercuri și durează până pe 23 martie. Cea de a doua etapă se va desfăşura între 23 şi 30 aprilie.

Potrivit ordinului ministrului Educaţiei, părinţii ai căror copii împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2020 inclusiv au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare. Cei ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2020 inclusiv pot să îşi înscrie copiii în învăţământul primar - clasa pregătitoare - dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare, potrivit Agerpres

Părinţii copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2020 care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare sau ai celor pentru care evaluarea arată că dezvoltarea lor psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare vor fi consiliaţi în vederea înscrierii celor mici la grădiniţă în grupa mare.

Toţi copiii ai căror părinţi solicită înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie sunt înmatriculaţi la unitatea solicitată. Pe locurile libere se înscriu şi, ulterior, sunt înmatriculaţi cei care provin din alte circumscripţii şcolare, inclusiv din alte localităţi.

Până pe 9 martie se organizează Ziua porţilor deschise în fiecare şcoală, ocazie cu care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot să viziteze unităţile de învăţământ şi să stea de vorbă cu învăţătorii care preiau clase pregătitoare. Tot în această perioadă, în grădiniţe se organizează întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor.

Pe 7 mai se va afişa la fiecare unitate de învăţământ lista finală a copiilor înscrişi în clasa pregătitoare. Între 8 şi 15 mai vor fi centralizate şi soluţionate de către inspectoratul şcolar cererile pentru copiii care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-04Parerea ta...

INVATAMANTUL
04 Mar 2020

Din ce în ce mai mulți tineri urmăresc să se echipeze pentru un viitor în plină revoluție tehnologică, analiza unei şcoli moderne de programare și robotică. Sistemele educaționale din toată lumea caută să țină pasul cu industriile care dau tonul noilor competențe necesare viitorului. Cererea de tehnologie, competențe sociale, emoționale și cognitive superioare vor crește până în 2030. Întrebare : Cum se vor adapta lucrătorii, profesori si viitori candidații ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine