2020-01-20 19:28

Începe Evaluarea Națională pentru Clasa a VIII-a. Iată tot ce trebuie să știi

 |  19:51
Începe Evaluarea Națională pentru Clasa a VIII-a. Iată tot ce trebuie să știi

Elevii care au absolvit clasa a VIII-a vor susține luni, 27 iunie, proba la Limba și Literatura Română, urmând ca marți, 28 iunie, să aibă loc proba la Limba Maternă iar miercuri, 29 iunie, elevii vor susține proba la Matematică, potrivit calendarului examenului.

Afișarea rezultatelor va avea loc pe 1 iulie, până la ora 16:00, iar depunerea contestațiilor se va face în aceeași zi, între orele 16:00 - 20:00. Rezolvarea contestațiilor se va face în perioada 2-4 iulie, iar pe 5 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

Calendar Evaluarea Nationala 2016

27 iunie 2016                   Limba si literatura romana - proba scrisa

28 iunie 2016                   Limba si literatura materna - proba scrisa

29 iunie 2016                   Matematica - proba scrisa

1 iulie 2016                      Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00)

1 iulie 2016                      Depunerea contestatiilor (orele 16:00 - 20:00)

2 - 4 iulie 2016                 Rezolvarea contestatiilor

5 iulie 2016                      Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

 După afișarea rezultatelor finale, elevii și părinții trebuie să completeze, în perioada 8-12 iulie, fișele de înscriere la liceu, urmând ca pe 19 iulie să se facă repartizarea computerizată și pe 20 iulie să se afișeze rezultatele, potrivit calendarului Ministerului Educației.

Ponderea Evaluării Naționale la admiterea de la liceu este de 75%, restul de 25% fiind notele din liceu.

Examenul va fi supravegheat video-audio, iar inregistrarile din salile de examen vor fi verificate, prin sondaj, dupa fiecare proba, precizează Hotnews.com. Profesorii supraveghetori NU au voie sa intre in salile de examen cu telefoane mobile, cu calculatoare, cu orice alte mijloace electronice de comunicare, cu ziare, reviste sau carti. Nu vor face parte din comisiile pentru evaluarea nationala profesori care, in sesiuni anterioare, nu si-au indeplinit corespunzator atributiile sau care au fost sanctionate.

De asemenea, in scolile in care la examenele anterioare au existat “nereguli grave” la Evaluarea Nationala, comisiile judetene pot sa nominalizeze in comisiile pentru examen profesori de la alte scoli. Tot in scolile cu grave nereguli la examenele anterioare, comisiile judetene pot sa suspende organizarea Evaluarii Nationale. Elevii prinsi la copiat iau nota 1.

La corectarea lucrarilor, daca diferenta dintre notele date de catre cei doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, atunci nota finala este media aritmetica cu doua zecimale, fara rotunjire, a acestor note. Daca diferenta este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectata de alti doi profesori, stabiliti de presedintele comisiei, iar nota acordata de acestia va fi cea finala.

Anul trecut, la Evaluarea Națională, 79,36% din candidați au luat medii peste 5 la examen, iar în 2014, procentul a fost de 71,12%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-24Parerea ta...

DUMNEZEU(L MAMII VOASTRE.)
25 Iun 2016

”EVALUAREA” KRISTOȘILOR MAMII VOASTRE! GENERAȚII ÎNTREGI AȚI NENOROCIT PRIN CRIMINALUL ”PROGRAM BACUL”! VOI, SECĂTURILOR, DIN ”SISTEM”, CARE AȚI DISTRUS VIEȚILE A MII ȘI MII DE COPII ROMĂNI, TREBUIE SĂ FIȚI ”CAUTERIZATE” URGENT! ROMĂNI, SALVAȚI-VĂ COPIII!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray