2020-05-25 09:06

Inedit: Unde e satul cu doar doi locuitori care sunt certați

 |  16:19
Inedit: Unde e satul cu doar doi locuitori care sunt certați

Un sat din județul Botoșani este așezarea cu cea mai mică populație din România, asta după ce tinerii au luat drumul marilor orașe, iar bătrânii, rând pe rând, s-au stins. Singurii locuitori ai satului Crac, din comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani, sunt frații Lupan.

Ambii au peste 70 de ani și, chiar dacă singurătatea este apăsătoare, aceștia nu își vorbesc cu săptămânile. Mai mult, cei doi trec de cel puțin două ori pe zi pe lângă casa celuilalt, fără să se salute. Iar dacă au același drum, preferă să meargă unul la distanță de câțiva metri de celălalt, relatează romaniatv.net.

"Mai răruț, că-i mai drăguț. Suntem oameni diferiți. El o ține pe a lui, eu pe a mea. Nu pot spune că suntem certați, dar dacă vine la mine, stă două minute și pleacă nervos. Nu are stare. Fiecare cu ale lui, că așa e mai bine”, descrie Mihai Lupan relația cu fratele său.

Cei doi nu au nici electricitate și spun că își orientează activitățile după soare și dau vina pe regimul comunist, care a vrut să distrugă satul și să facă teren agricol.

"Ce petreceri erau aici în sat, ceva de nedescris. Ce de lume și voie bună. Veneau de peste tot. Acum nu am mai rămas decât noi doi cu bătrânețile noastre. Copiii sunt plecați prin alte locuri. Mai vin în vizită, când pot”, mai spune fratele mai mare. Denumirea satului provine de la modul cum erau așezate casele, pe o bucată de pământ cuprinsă între două pârâuri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine