2020-08-10 22:48

Inevitabil, au apărut și ”escrocii de Covid”. Atenționare INTERPOL

 |  14:14
Inevitabil, au apărut și ”escrocii de Covid”. Atenționare INTERPOL

Organizaţia internaţională de poliţie Interpol a emis un aviz pentru forţele de poliţie din întreaga lume în legătură cu apariţia unor cazuri de escrocherie pe fondul crizei create de noul coronavirus, relatează dpa, citat de agerpres.ro.

Interpol, cu sediul la Lyon, în Franţa, a cerut publicului să fie vigilent atunci când cumpără materiale medicale prin sistem online. Escrocii au înfiinţat magazine online false şi au folosit conturi de pe social media şi adrese de e-mail pentru a înşela persoane care intenţionau să cumpere măşti de protecţie şi alte echipamente, a avertizat Interpol.

''Pierderile financiare raportate INTERPOL au fost de sute de mii de dolari într-un singur caz, iar aceste infracţiuni trec graniţele internaţionale", a subliniat organizaţia.

''Infractorii exploatează frica şi incertitudinea create de Covid-19 pentru a înşela cetăţeni nevinovaţi care caută doar să-şi protejeze sănătatea lor şi pe cea a celor dragi ", a declarat secretarul general al Interpol, Juergen Stock.

Interpol a indicat că până în prezent a asistat forţe de poliţie naţionale în 30 de cazuri de escrocherii legate de Covid-19 în Asia şi Europa în cadrul unor operaţiuni care au condus la blocarea a 18 conturi bancare şi îngheţarea a peste 730.000 dolari în presupuse tranzacţii frauduloase.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz