2019-10-17 11:57

ÎNGRIJORĂTOR: 1 din 5 tineri este plecat în străinătate

 |  19:14
ÎNGRIJORĂTOR: 1 din 5 tineri este plecat în străinătate

Circa 20% dintre românii cu vârsta cuprinsă între 20 și 64 de ani trăiau în 2017 într-un alt stat din Uniunea Europeană, arată Banca Națională a României în Raportul asupra inflației elaborat în luna august. Practic, este vorba despre categoria de vârstă cu impact direct asupra pieței muncii, o piață care se confruntă cu o acută lipsă de personal.

În comparație, media în statele UE este de 3,8%. România e pe primul loc la migrația în alte state europene, fiind urmată de Lituania, Croația, Portugalia, Letonia și Bulgaria (ponderi cuprinse între 10 și 15 %, potrivit BNR).

Datele BNR citate de G4media.ro mai dau o informație esențială: din totalul românilor plecați în UE, 17% au studii superioare. E vorba practic de un brain-drain accelerat, o fugă fără precedent a creierelor.

BNR arată că, pe lângă emigrație, o altă problemă este ”inadecvarea sistemului de învățământ la cerințele pieței și de absența măsurilor de integrare a persoanelor inactive”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-09Parerea ta...

ANONIM
09 Sep 2018

De la venirea la putere a regimului KIM JONG-drak-nea au parasit Romania 220000 de romani satui de minciuna, hotie si lichelismul mafiei psd-alde. Si nu se vor opri aici. Romania va ramane in cativa ani cu bosorogii fara creer care voteaza organizatia mafiota psd.
FIULER DE TELEORMAN
09 Sep 2018

TRAIASCA CIUMA ROSIE , FIULERUL DE TELEORMAN , PARTIDUL COMUNIST DEMOCRAT ROMAN , CU OCAZIA ASTA BOSOROGI , PENSIONARI SI MEMBRI DE PARTID VOR MERGE SINGURI IN TRAMVAIE .
CIUMA ROSIE
09 Sep 2018

au mai ramas doar TIGANIMEA lui DRAC-nea in Romania
ANONIM
10 Sep 2018

Minciuni de drogati De cand a venit Dragnea multi tineri s au reintors
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray