2019-10-20 03:43

ÎNGRIJORĂTOR: 9 din 10 elevi consumă ALCOOL, chiar și DROGURI

 |  17:27
ÎNGRIJORĂTOR: 9 din 10 elevi consumă ALCOOL, chiar și DROGURI

Potrivit datelor centralizate de specialişti, 9 din 10 elevi au băut alcool cel puţin o dată, iar unii chiar s-au drogat. În plus, mai mult de jumătate dintre tineri se apucă de fumat înainte să devină majori.

Cifrele sunt chiar îngrijorătoare. Cel puţin în judeţul Constanţa, peste jumătate dintre elevi au experimentat cel puţin o dată tutunul, adică un procent de 51,7%.

Dar pe primul loc în topul viciilor adolescenţilor este băutura. 

9 din 10 elevi au declarat pentru un studiu realizat în judeţul Constanţa de Agentia Nationala Antidrog că au băut alcool măcar o dată, iar un sfert dintre aceştia s-au şi îmbătat. Cei mai mulţi sunt băieţi de clasa a 12-a. 

Pe lângă alcool şi ţigări, mulţi tineri au căzut victime şi drogurilor. 9% dintre elevii chestionaţi au consumat deja droguri. Cei mai mulţi, canabis, apoi  cunoscutele etnobotanice, ecstasy sau chiar cocaină. Psihologii spun că situaţia este chiar mai dramatică pentru copiii din familii bune.

Asociaţiile de părinţi cer programe mai variate de prevenire şi educare  în şcoli şi au reclamat că patronii de localuri care servesc alcool şi ţigări minorilor nu sunt sancţionaţi corespunzător . 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray