2020-08-13 06:37

UPDATE. INHGA: COD GALBEN de inundaţii pentru râuri din 26 de judeţe, valabil până joi

 |  09:42
UPDATE. INHGA: COD GALBEN de inundaţii pentru râuri din 26 de judeţe, valabil până joi

UPDATE, ora 15.19 COD GALBEN de inundaţii. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare COD GALBEN de inundaţii pentru râuri din 26 de judeţe, valabilă în intervalul 22 iulie, ora 18.00 – 24 iulie, ora 6.00. Astfel, se pot produce inundaţii locale, în urma scurgerilor pe versanţi, a viiturilor rapide şi a creşterilor de debite.

COD GALBEN de inundaţii. COD GALBEN de inundaţii. Potrivit avertizării INHGA, inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri se pot produce pe râurile din bazinele hidrografice Bega, Timiş superior, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Timiş şi Caraş-Severin), afluenţii Mureşului inferior din judeţul Hunedoara, Jiu superior şi afluenţii săi din judeţele Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Dolj, afluenţii Oltului din judeţele Vâlcea, Gorj şi Olt, Vedea, în bazinul superior din amonte de staţia hidrologică Văleni şi afluenţii săi (judeţele Argeş, Olt şi Teleorman), Argeş superior şi afluenţii săi (judeţele Argeş şi Dâmboviţa).

COD GALBEN de inundaţii. COD GALBEN de inundaţii. De asemenea, INHGA avertizează că scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale se pot produce şi pe unele râuri mici din alte bazine hidrografice, situate în zonele de deal şi munte din judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Alba, Sibiu, Braşov, Prahova, Harghita, Covasna, Vrancea, Bacău, Neamţ, Suceava, Botoşani şi Iaşi.

COD GALBEN de inundaţii. COD GALBEN de inundaţii. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri. 

COD GALBEN de inundaţii. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenţionare COD GALBEN de inundaţii pentru mai multe râuri din judeţele Timiş şi Caraş Severin, valabilă până marţi, la ora 18.00.

COD GALBEN de inundaţii. COD GALBEN de inundaţii. Atenţionarea INHGA vizează râurile mici din bazinele superioare ale râurilor: Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Timiş şi Caraş Severin).

COD GALBEN de inundaţii. COD GALBEN de inundaţii. Hidrologii au avertizat că, în zonele vizate, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie. 

COD GALBEN de inundaţii. COD GALBEN de inundaţii. "Ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore, estimate pe baza informaţiilor radar şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele superioare ale râurilor: Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Timiş şi Caraş-Severin)", potrivit INHGA.

COD GALBEN de inundaţii. COD GALBEN de inundaţii. Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, cu posibile efecte de inundaţii locale, se pot produce şi pe alte râuri mici din judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

COD GALBEN de inundaţii. COD GALBEN de inundaţii. Meteorologii au avertizat că, de marţi dimineaţă până miercuri seară, în toate judeţele ţării vor fi ploi torenţiale, vijelii şi căderi de grindină.

COD GALBEN de inundaţii. COD GALBEN de inundaţii. Potrivit informării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de marţi, ora 04.00, până miercuri, ora 22.00, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în Banat şi Crişana, apoi în Oltenia, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Moldovei şi în vestul Munteniei. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 30 - 40 de litri pe metru pătrat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz