2019-10-22 23:01

Inițiativă legislativă: Legea MIROSURILOR. Ce presupune

 |  22:10
Inițiativă legislativă: Legea MIROSURILOR. Ce presupune

USR a depus vineri un proiect al Legii Mirosurilor, cu argumentul că este o inițiativă legislativă care vizează îmbunătățirea calității aerului, afectată în principal de diferite activități industriale.

Proiectul definește disconfortul olfactiv ca fiind mirosul generat de o activitate care poate avea impact negativ asupra stării de sănătate a populației și a mediului în întregul său care se cuantifică pe diferite scale de mirosuri, conform standardelor în vigoare.

Astfel, este introdusă obligativitatea unui Plan de gestionare a disconfortului olfactiv, care va cuprinde măsuri pentru prevenirea și diminuarea disconfortului și care va face parte din autorizația de mediu.

Nerespectarea Planului va putea atrage inclusiv suspendarea temporară sau definitivă a activității generatoare de disconfort olfactiv.

Autoritățile locale vor avea obligația să reglementeze, inclusiv prin interzicerea permanentă sau temporară, desfășurarea activităților generatoare de mirosuri în zonele de locuit, recreere, odihnă, tratament și agrement și să controleze preventiv și la sesizarea publicului activitățile care nu se supun reglementării din punct de vedere al protecției mediului.

 "Am primit multe sesizări, venind din zone diferite ale țării, care reclamau probleme de disconfort olfactiv major, cauzat de diferite activități industriale", a declarat senatorul Allen Coliban, președintele Comisiei pentru Mediu, citat de Profit.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-22Parerea ta...

ANONIM
23 Dec 2017

De râsul curcilor.....cei ce put cel mai mult în acest parlament să propună legea mirosurile....spălați.l întâi pe porcul ce dormea pe pet.uri si pe cea care este contra naturii...si si.a transformat cursul in latrina.....SICTIR IMPUTITILOR
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray