2020-01-24 12:29

INSCOP: 99% dintre români au auzit de tragedia de la Clubul Colectiv

 |  18:59
INSCOP: 99% dintre români au auzit de tragedia de la Clubul Colectiv

Un sondaj de opinie realizat de INSCOP, realizat în perioada 26 noiembrie - 2 decembrie, arată că 99% dintre români au auzit de tragedia produsă la clubul Colectiv din Capitală. Cei mai mulți dintre cei chestionați cred că patronii sunt principalii vinovați.

Potrivit sondajului, doar 0,8% dintre cei chestionați declară că nu au auzit de incendiul de la Colectiv, iar 0,2% au ales varianta “nu știu” sau “'nu răspund”. 34% dintre români îi consideră drept principali vinovați pe patronii localului, 23,8% au indicat firma care a organizat concertul și efectele pirotehnice, 20,1% — autoritățile locale (Primăria sectorului 4 etc.), 14,8% — autoritățile centrale (Guvern, Ministerul de Interne, ISU etc.). În schimb, 2,3% dintre cei chestionați consideră că vina pentru cele întâmplate aparține tinerilor care au mers la concert. 5,1% au declarat că nu știu sau nu au răspuns la întrebarea “Cine poartă cea mai mare vină pentru cele întâmplate în clubul Colectiv?”. Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul, în perioada 26 noiembrie-2 decembrie. Volumul eșantionului a fost de 1.071 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani.

Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților. Chestionarele au fost aplicate în 40 de județe și municipiul București, într-un total de 89 de localități (orașe, comune, sate).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray