2019-12-14 08:05

Inspectorii ANSVSA au confiscat tone de carne din restaurantele de pe litoral

 |  11:21
Inspectorii ANSVSA au confiscat tone de carne din restaurantele de pe litoral

Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au confiscat aproape cinci tone de carne din restaurantele de pe litoral. Autoritatea a mai anunţat că unităţile au fost amendate şi cu aproape 30.000 de lei într-o singură săptămână.

Potrivit sursei citate, „în perioada 6 - 12 iulie, inspectorii ANSVSA care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2015 au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare”, transmite Mediafax. 

„Au fost verificaţi un număr de 205 de operatori din industria alimentară. Controalele au vizat: 78 restaurante, cinci pizzerii, 23 unităţi tip fast-food, cinci braserii, şapte unităţi tip bufet, nouă baruri, şapte beach baruri, două pensiuni, 39 magazine alimentare, un depozit alimetar, două rulote fast food, un laborator cofetărie/patiserie, 20 laboratoare patiserie, o unitate produse congelate, cinci tonete îngheţată, o cantină, unităţi localizate în cele şapte zone de interes turistic Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia”, a precizat ANSVSA.

Sursa citată a mai menţionat că inspectorii au constatat, în urma controalelor, „neconformităţi cu privire la manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, neasigurarea trasabilităţii produselor alimentare, precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate/neigienizate sanitar veterinar”.

ANSVSA a anunţat că „pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 29.800 de lei”. De asemenea, „au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne - 4.739 kg, lapte şi produse lactate - 702 kg, peşte şi produse din peşte - 1.071 kg, ouă - 45 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 65.909 lei”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray