2020-01-26 01:57

Instabilitate atmosferică şi caniculă în aproape toată ţara

 |  13:41
Instabilitate atmosferică şi caniculă în aproape toată ţara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare de instabilitate atmosferică valabilă până vineri în aproape toată ţara. De asemenea, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea continentală vor fi afectate de caniculă și disconfort termic.

Potrivit ANM, în intervalul 11 august, ora 6:00 — 12 august, ora 15:00, vremea va fi instabilă în cea mai mare parte a teritorului. Joi, 11 august, în vestul, centrul și nordul teritoriului vremea va fi instabilă și se va răci. Vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, care pot lua aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

Meteorologii mai precizează că pe spații mici cantitățile de apă vor depăși 30 — 40 l/mp.

„Începând din orele serii și până în după-amiaza zilei de vineri, 12 august, fenomene similare se vor manifesta pe arii extinse în regiunile sud-estice și estice, precum și în zona de munte, cu precădere în Carpații Orientali”, menţionează ANM.

Potrivit sursei citate, în cea mai mare parte a Munteniei, în sudul Moldovei, precum și în Dobrogea continentală, în după-amiaza zilei de joi, 11 august, vremea va fi caniculară, cu maxime de 35 — 36 de grade și, izolat, 37 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

De asemenea, vineri, 12 august, vremea va deveni răcoroasă în toată țara.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine