2020-01-28 14:43

Inundaţii în judeţul Bacău: 75 case şi 150 gospodării, afectate de ploile torenţiale

 |  07:11
Inundaţii în judeţul Bacău: 75 case şi 150 gospodării, afectate de ploile torenţiale

Ploile torenţiale care au căzut în ultimele ore au inundat 75 de case şi 150 de gospodării din două oraşe şi trei sate din judeţul Bacău. Peste 100 de pompieri au intervenit de urgenţă pentru a evacua apa din locuinţele şi gospodăriile oamenilor.

Ploile torenţiale din judeţul Bacău au afectat peste 75 de case şi aproximativ 150 de anexe gospodăreşti, curţi şi beciuri, în care apa a intrat odată cu revărsarea unor râuri care s-au colmatat din cauza aluviunilor aduse de torenţi de pe versanţii munţilor.

Zonele afectate sunt în partea de vest a judeţului Bacău, în două oraşe, Comăneşti şi Dărmăneşti, şi trei localităţi, respectiv Căiuţi, Ştefan cel Mare şi Asău. În localitatea Ciobănuş s-a înregistrat recordul de precipitaţii, unde au căzut 103 litri/mp în doar două ore.

"Încă din cursul serii de marţi, se acţionează în permanenţă pentru evacuarea apei din locuinţe şi gospodării, în sprijinul celor peste 100 de pompieri venind şi angajaţi ai primăriilor, localnici şi beneficiari de venit minim garantat. Important este că s-a acţionat eficient astfel încât nicio viaţă nu a fost pusă în pericol”, a declarat prefectul judeţului Bacău, Dorian Pocovnicu, pentru Mediafax.

Autorităţile din judeţ şi-au arătat speranţa ca, în următoarele 24 de ore, să fie decolmatate toate locuinţele şi gospodăriile afectate de inundaţii. De asemenea, ulterior se va face şi o evaluare a pagubelor.

Hidrologii au institut miercuri cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Botoşani, Iaşi, Bacău, Harghita şi Covasna, unde până joi se pot produce inundaţii locale, în urma scurgerilor pe versanţi, a viiturilor şi a creşterilor de debite. Avertizarea a intrat în vigoare miercuri, la ora 13.00 şi este valabilă până joi, la ora 13.00.

Astfel, potrivit avertizării cod portocaliu de inundaţii, pe râurile din bazinele hidrografice Jijia (judeţele Botoşani şi Iaşi), Trotuş (judeţele Harghita şi Bacău), Râul Negru (judeţul Covasna) se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide şi creşteri de debite şi niveluri care ar putea depăşi cotele de inundaţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine