2019-10-21 07:57

Învață în LIMBA MAGHIARĂ, dar au recitat din EMINESCU

 |  16:48
Învață în LIMBA MAGHIARĂ, dar au recitat din EMINESCU

Aproximativ 50 de elevi din școlile de predare în limba maghiară din Miercurea Ciuc au participat, vineri, la Școala Gimnazială 'Petofi Sandor', la un concurs de recitări din versurile poetului Mihai Eminescu, evenimentul încadrându-se în suita de manifestări dedicate Zilei Culturii Române.

Elevii din clasele V-VIII, de la școlile 'Petofi Sandor', 'Jozsef Attila', 'Segito Maria' și 'Nagy Imre' din Miercurea Ciuc s-au pregătit din timp pentru acest concurs, intitulat 'La templu cuvântului eminescian', unii dintre ei fiind pasionați de opera lui Mihai Eminescu.

Vineri dimineață, în sala de sport a Școlii Gimnaziale 'Petofi Sandor', atmosfera era una de emoție și nerăbdare. Așezați direct pe parchetul sălii de sport, sau retrași într-un colț, mulți dintre elevi repetau versurile învățate, aruncându-și din când în când privirea peste hârtia pe care le scriseseră, pentru mai multă siguranță, în cazul în care le-ar fi uitat, scrie Agerpres.

Elevii participanți la concursul de recitare 'La templu cuvântului eminescian' au primit diplome și dulciuri din partea organizatorilor.

În majoritatea școlilor harghitene, indiferent de limba de predare, elevii au participat, în această săptămână, la activități educative și culturale care au evocat personalitatea marelui poet Mihai Eminescu, manifestările fiind organizate cu prilejul Zilei Culturii Române.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-20Parerea ta...

Doresc sa comentezCITESTE SI...

Limba română, de la rugăciune la contract Astăzi, constatăm cu tristețe că, încet-încet, limba română dispare. Și descoperi acest aspect atunci când deschizi dicționarul, unde majoritatea cuvintelor românești sunt trecute ca provenind din slavonă, greacă, turcă, bulgară, franceză sau germane, dar nu din dacă (tracă), limba maternă a noastră și limba matcă a statelor europene
03 Oct 2019

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray