2020-01-27 12:20

Ioan Lascăr: Secția de Arși de la Spitalul de Urgență Floreasca, perfect funcțională

 |  14:19
Ioan Lascăr: Secția de Arși de la Spitalul de Urgență Floreasca, perfect funcțională

Prof. univ. dr. Ioan Lascăr a declarat, duminică, că, în prezent, Secția de Arși de la Spitalul de Urgență Floreasca din București este perfect funcțională. Medicul a ţinut să precizeze că investiția este ''deosebit de costisitoare".

''Avem în rezolvare, în prezent, primele trei cazuri. A fost o naștere dificilă și costisitoare. A durat 16 ani pentru a crea o structură cu totul nouă în România, cu o dotare specifică materială și umană de vârf. Extrem de costisitoare pentru că un bolnav ars reprezintă cel mai complex și mai costisitor tip de pacient. Fiind o structură absolut nouă, a fost necesară și profesionalizarea personalului medical ce o deservește. Acum această unitate medicală este una competițională la nivel mondial, fiind proiectată, croită, dotată ca afară și funcționând cu personal având o viziune racordată la ceea ce este mai nou în asemenea instituții în spațiul european", a precizat doctorul Ioan Lascăr, șeful Secției de chirurgie plastică și reparatorie de la Floreasca, potrivit Agerpres.

Acesta a mai spus că „sistemul nostru de sănătate este cam învechit raportat la palierul de calitate pe care îl reclamă acest tip de asistență de sănătate”.

„Noua unitate este, însă, o școală pentru multiplicarea unor asemenea compartimente ce tratează cazuri deosebit de delicate din punct de vedere medical în România", a completat medicul. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine