''Avem în rezolvare, în prezent, primele trei cazuri. A fost o naștere dificilă și costisitoare. A durat 16 ani pentru a crea o structură cu totul nouă în România, cu o dotare specifică materială și umană de vârf. Extrem de costisitoare pentru că un bolnav ars reprezintă cel mai complex și mai costisitor tip de pacient. Fiind o structură absolut nouă, a fost necesară și profesionalizarea personalului medical ce o deservește. Acum această unitate medicală este una competițională la nivel mondial, fiind proiectată, croită, dotată ca afară și funcționând cu personal având o viziune racordată la ceea ce este mai nou în asemenea instituții în spațiul european", a precizat doctorul Ioan Lascăr, șeful Secției de chirurgie plastică și reparatorie de la Floreasca, potrivit Agerpres.
Acesta a mai spus că „sistemul nostru de sănătate este cam învechit raportat la palierul de calitate pe care îl reclamă acest tip de asistență de sănătate”.
„Noua unitate este, însă, o școală pentru multiplicarea unor asemenea compartimente ce tratează cazuri deosebit de delicate din punct de vedere medical în România", a completat medicul.