2019-12-13 06:14

Iohannis a promulgat legea bunurilor imobile confiscate

 |  17:44
Iohannis a promulgat legea bunurilor imobile confiscate

Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea care prevede că bunurile imobile confiscate în cadrul unui proces penal pot fi transmise cu titlu gratuit, prin hotărâre de guvern, în domeniul public al statului și în administrarea autorităților administrației publice centrale,a altor instituții.

Camera Deputaților a adoptat în luna octombrie legea care reglementează transmiterea imobilelor confiscate în cadrul procesului penal din proprietatea privată a statului în domeniul public și în administrarea instituțiilor publice, scrie Mediafax.

Potrivit legii promulgate, bunurile imobile intrate, prin confiscare, în cadrul procesului penal, în proprietatea privată a statului și în administrarea autorităților administrației publice centrale, altor instituții publice de interes național sau regiilor autonome de interes național “se dau în administrarea entităților beneficiare (amintite - n. red.), la cererea motivată a acestora și transmisă agenției, în scopul utilizării ca sediu principal sau secundar, la valoarea stabilită potrivit art. 6, alin. (3)-(5) din Ordonanța Guvernului nr. 14/2007 pentru reglementarea modului și condițiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului.

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate are obligația să analizeze în termen de 45 de zile lucrătoare de la primirea comunicării privind evaluarea bunurilor imobile intrate, prin confiscare, în proprietatea privată a statului, dacă este cazul, să inițieze procedurile pentru transmiterea cu titlu gratuit a bunurilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray