2019-10-17 23:57

Iohannis intervine în scandalul din EDUCAȚIE

 |  17:11
Iohannis intervine în scandalul din EDUCAȚIE

Preşedintele Klaus Iohannis se implică într-unul din scandalurile începutului de an. Consilierul de stat Lidia Deca, şefa Departamentului Educaţie din Administraţia Prezidenţială, i-a anunţat pe cei de la Ministerul Educaţiei că vrea raport complet în privinţa ordinului privind numirea directorilor unităţilor de învăţământ prin derogare.

Deca spune că acesta este un semnal negativ în sistem. Măsura a fost luată şi ca urmare a presiuniivenite din partea foştilor directori, care şi-au pierdut posturile.

"Prin această derogare în bloc, practic inspectorii pot delega aceiaşi directori pe post, chiar dacă ei nu au luat concursul sau nu s-au prezentat. De ce nu este bine ce se întâmplă: persoanele care nu au promovat concursul sunt dovedit nepotrivite pentru funcţia respectivă şi în România discutăm mult despre calitatea educaţiei, despre cât de nepotrivită este pe alocuri infrastructura şcolară. Cred că este absolut necesar să avem directori competenţi şi independenţi", a spus Lidia Deca pentru news.ro.

Şi asta nu e tot. Deca spune că la baza schimbării metodologiei stă şi o "presiune" venită din rândul foştilor directori. "Era o presiune care venea din zona persoanelor care se aflau în situaţia pe care o invocă această derogare, cei care nu au promovat, foşti directori, sau care nu s-au prezentat la concurs. Sunt câteva sute de persoane în această situaţie. Sunt şi o serie de alţi factori, de tipul inspectoratelor care găsesc o soluţie relativ facilă printr-o astfel de derogare", a spus consilierul de stat conform sursei citate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-09

In legatura cu acest articol...

Ministrul Educației explică decizia în cazul directorilor de școli: S-a ajuns la blocaj
Parerea ta...

ANONIM
09 Ian 2017

Mafia pesedista este asasina invatamantului romanescla toate nivelele.Psd este aparatorul hotiilor din sistem , aparatorul plagiatorilor ordinari in frunte cu borfasul cu dosare penale si mitomanul nr.1 al tarii ponta.Psd a inlaturat valorile si a promovat non valori cu carnet spurcat rosu de partid.La toate aceste far de legi precum si la aducerea lor la putere ati participat si voi domnilor profesori prin votul vostru.Acum sunteti complicii lor la politizarea invatamantului. Pacat
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray