2020-02-26 20:34

Iohannis, stupefiat de imaginile cu ursul sibian împușcat

 |  18:47
Iohannis, stupefiat de imaginile cu ursul sibian împușcat

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că a privit ”stupefiat” imaginile cu ursul care a fost împuşcat în oraşul său, el criticând faptul că nu există oameni instruiţi şi proceduri simple şi clare pentru intervenţii.

”Am privit stupefiat imaginile cu un urs care se plimbă prin oraşul meu şi pur şi simplu este împuşcat. Cum este posibil să existe ISU, Poliţie Locală, să se adune 50 de oameni la urs, să strige toţi pe acolo şi, în loc să vină cineva cu o puşcă cu tranchilizante, cineva zice hai să îl împuşcăm, că poate este periculos”, a afirmat Iohannis, citat de News.ro.

El a spus că nu a fost acolo, dar că din imaginile video i s-a părut că acel animal pur şi simplu este speriat şi nu părea deloc agresiv.

”Nu era mai simplu ca în loc de 50 de oameni dezorganizaţi să avem 2-3 oameni instruiţi, care ar fi intervenit în linişte, fără panică şi care nu ar fi creat o emoţie enormă?”, a continuat preşedintele.

Klaus Iohannis a subliniat că sunt necesare proceduri simple şi clare şi oameni instruiţi pentru a interveni în diverse situaţii.

”Nu este un dezastru naţional dacă un urs intră în oraş, dar emoţia care se creează este comparabilă cu emoţia în cazul unui dezastru natural şi de astfel de emoţii negative nu avem nevoie”, a adăugat preşedintele. ”De ce ne ia totul prin surprindere? (...) Nu suntem capabili să depăşim această fază primitivă?”, a spus de asemenea preşedintele referindu-se şi la intervenţiile în cazul inundaţiilor care sunt doar reactive, nu şi de prevenire.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-13Parerea ta...

PENTRU CARACATITA PRIMARIEI
13 Oct 2016

CIND A FOST PRIMAR A DAT JUMATATE DIN PADUREA DUMBRAVA , PENTRU DEZVOLTATORI IMOBILIAR AUSTRIAC . ACUM ANIMALELE SALBATICE NU MAI AU UNDE SA STEA .
COSTEL CEL MITITEL
13 Oct 2016

ESTE BINE CA MAI AVEM TELEVIZIUNI. ALTFEL POLITICIENII NU AR STII CAND SUNT INUNDATII. GUVERNUL DOARME, SERVICIILE LA FEL, PRIMARII NU SPUN NIMIC...ASTA ESTE ROMANIA. PRESEDINTELE AFLA DE LA TELEVIZOR CA SUNT INUNDATII ...PACAT ...PACAT ...DE SANGELE VARSAT
KOVACS TIBERIU
14 Oct 2016

Este stupefiat de un urs,dar de probleme acestei tari nu este stupefiat ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine