2020-08-08 04:27

Istoricul Neagu Djuvara ar putea fi numit cetățean de onoare al Capitalei

 |  11:51
Istoricul Neagu Djuvara ar putea fi numit cetățean de onoare al Capitalei

Consilierul general al PMP Robert Turcescu a iniţiat un proiect de hotărâre prin care istoricul Neagu Djuvara ar putea fi numit cetățean de onoare al Capitalei.

"Se conferă titlul de cetățean de onoare al municipiului București domnului Neagu Djuvara (istoric, diplomat, filosof, jurnalist și romancier român) în semn de recunoaștere a activității în domeniul culturii și istoriografiei românești", prevede proiectul de hotărâre.

Potrivit expunerii de motive, Neagu Djuvara a împlinit recent o sută de ani, iar acordarea acestui titlu ar reprezenta un semn de prețuire pentru întreaga sa viață.

„Profesorul Neagu Djuvara rămâne în continuare un simbol al decenței și profesionalismului în societatea românească întrunind toate calitățile omului excepțional și fiind, de departe, una dintre cele mai lucide voci ale spațiului public. Titlul de cetățean de onoare este forma prin care cetățenii Bucureștiului înțeleg să îi mulțumească diplomatului Neagu Djuvara pentru efortul depus o viață întreagă la consolidarea unui adevărat reper de valori în societatea românească", se precizează în proiectul de hotărâre. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-22Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
22 Aug 2016

UN OM DE MARE CULTURA...TOT RESPECTUL..DAR CINE SA-L RESPECTE IN BUCURESTIUL PLIN DE BOLSEVICI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz