2020-08-10 19:45

Istoricul Neagu Djuvara, numit cetățean de onoare al Capitalei

 |  10:36
Istoricul Neagu Djuvara, numit cetățean de onoare al Capitalei

Consilierii generali au adoptat joi, cu unanimitate de voturi, proiectul privind conferirea titlului de cetățean de onoare al Capitalei istoricului Neagu Djuvara.

"Se conferă titlul de cetățean de onoare al municipiului București domnului Neagu Djuvara (istoric, diplomat, filosof, jurnalist și romancier român) în semn de recunoaștere a activității în domeniul culturii și istoriografiei românești", prevede proiectul de hotărâre inițiat de consilierul general al PMP Robert Turcescu.

Potrivit expunerii de motive, Neagu Djuvara a împlinit recent o sută de ani, iar acordarea acestui titlu ar reprezenta un semn de prețuire pentru întreaga sa viață.

"Profesorul Neagu Djuvara rămâne în continuare un simbol al decenței și profesionalismului în societatea românească întrunind toate calitățile omului excepțional și fiind, de departe, una dintre cele mai lucide voci ale spațiului public. Titlul de cetățean de onoare este forma prin care cetățenii Bucureștiului înțeleg să îi mulțumească diplomatului Neagu Djuvara pentru efortul depus o viață întreagă la consolidarea unui adevărat reper de valori în societatea românească", se arată în document.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-25Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
25 Aug 2016

BRAVO
LONE WOLF
25 Aug 2016

Omul acesta chiar merita. Merita mult mai mult.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz