2019-07-22 15:39

JALE ÎN SPITALE! Numărul cazurilor de infecții dobândite în spitale, DUBLU față de anul 2005

 |  13:01
JALE ÎN SPITALE! Numărul cazurilor de infecții dobândite în spitale, DUBLU față de anul 2005

Numărul infecţiilor dobândite în spitale aproape s-a dublat în ultimii 12 ani, ajungând de la 10.827 în 2005, la 19.607 în 2017. Cea mai mare creştere a avut-o numărul de infecţii digestive, de aproape nouă ori, în timp ce cazurile de septicemie au crescut şi ele de şase ori, se arată într-un document al Institutului Naţional de Sănătate Publică, citat de News.ro.

Institutul arată că infrastructura spitalicească învechită îngreunează de multe ori controlul infecţiilor, fiind multe clădiri de spital care nu permit instituirea unor circuite instraspitaliceşti conforme standardelor de calitate.

„Identificarea, analiza, controlul şi monitorizarea riscului infecţios intra-spitalicesc la nivelul furnizorilor de servicii de sănătate înregistrază încă deficienţe semnificative. Raportarea infecţiilor asociate asistenţei medicale sau a incidentelor/accidentelor cu risc infecţios ocupaţional este deficitară. Măsurile de restrângere a auto-administrării şi a abuzului de antibiotice sunt insuficient promovate şi investigate, iar supravegherea/monitorizarea fenomenului de rezistenţă la antibiotice este de mult timp suboptimală”, scrie în document.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-27Parerea ta...

MAFIA PSD UCIDE.
27 Oct 2018

Mafia psd a UCIS 59 DE COPII CU RUJEOLA. MAFIA SE OCUPA DE SALVAREA HOTULUI DIN BANII DE HRANA A COPIILOR ORFANI.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray