2019-12-12 18:38

Jandarmii au voie să folosească tranchilizante împotriva animalelor

 |  15:58
Jandarmii au voie să folosească tranchilizante împotriva animalelor

Jandarmii vor putea folosi arme cu tranchilizante pentru îndepărtarea sau imobilizarea animalelor care amenință viața oamenilor.

Măsura vine după scandalul puiului de urs ucis la Sibiu, decizie care a scandalizat opinia publică.

O ordonanță de urgență pregătită de Guvern prevede ca jandarmii să fie dotați cu substanțe tranchilizante, arme cu gloanțe de cauciuc și dispozitive cu ultrasunete. Ei vor putea să acționeze doar dacă animalele amenință viața oamenilor, scrie romaniatv.net

Actul normativ va stabili o procedură clară de acțiune în cazul în care animalele sălbatice se apropie prea mult de oameni sau chiar îi atacă. Așa cum s-a întâmplat și cu ursul de la Sibiu care a fost omorât pentru că autorițile nu au găsit o cale mai bună de a elimina pericolul care îi viza pe localnici. Scandalul a degenerat, iar oamenii au ieșit în stradă și au protestat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-25Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

„Precizarea” DSU - omisiune, manipulare sau dezinformare? Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), condus de secretarul de stat Raed Arafat, a postat miercuri seară, pe pagina proprie de Facebook, o ”precizare” în care susține că “nu este necesară deplasarea populației către unitățile de primiri urgențe pentru efectuarea unor controale de rutină pentru simplul fapt că au fost în piață și au fost expuse substanțelor lacrimogene, decât în situația exceptională în care există acuze /simptome ingrijorătoare, care necesită consultare unui medic”
16 Aug 2018

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray