2020-06-05 01:08

Joburile de acasa, cele mai căutate în luna martie

 |  12:32
Joburile de acasa, cele mai căutate în luna martie

Până nu demult, domeniul de activitate sau compania angajatoare erau printre cele mai importante criterii, atunci când românii își alegeau un loc de muncă. În plină pandemie COVID-19, prioritățile s-au schimbat, astfel încât, în luna martie, cele mai multe căutări pe o platformă online de recrutare au fost pentru job-uri remote sau work from home.

Angajații din financiar, transporturi sau inginerie au fost și ei activi în căutarea unui nou loc de muncă, nu neapărat remote, cu un volum total de căutări pentru aceste domenii de aproape 80.000, potrivit platformei BestJobs.

În luna martie, se observă o scădere a interesului pentru un job nou din partea candidaților din domeniul medical & pharma. Astfel, aceștia au realizat cu 20% mai puține căutări de job-uri în acest domeniu comparativ cu luna februarie a acestui an.

De partea cealaltă, domeniile în care angajarea de personal nou a scăzut semnificativ, în vremea epidemiei de coronavirus sunt transporturile, turismul și HoReCa, cu un minus care ajunge și la 25% doar în luna martie.

În ceea ce privește recrutarea de personal specializat, din categoria white collars, numărul de posturi promovate a fost relativ stabil în raport cu perioada anterioară.

Dacă în lunile anterioare topul companiilor care primeau cei mai mulți aplicanți era condus mai ales de jucătorii din domeniul retail sau financiar, în luna martie candidații s-au uitat mai ales la companiile din zona de telecom, tehnologie, energie și farma. Huawei Technologies, Enel și Vodafone au atras cei mai mulți candidați în luna martie, cu aproape 6.000 de aplicanți.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine