2020-08-13 06:31

Klaus Iohannis: Îi voi adresa o invitaţie lui Papa Francisc să viziteze România

 |  11:56
Klaus Iohannis: Îi voi adresa o invitaţie lui Papa Francisc să viziteze România

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, înainte de plecarea într-o vizită oficială la Sfântul Scaun, că îi va adresa o invitaţie lui Papa Francisc să viziteze România. şeful statului şi-a exprimat speranţa că această vizită va avea loc în 2018.

„Voi adresa o invitaţie Papei Francisc de a vizita România. Am discutat aseară cu Preafericitul Daniel, despre această chestiune şi Biserica Ortodoxă susţine sută la sută acest demers”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută pe Aeroportul Otopeni.

Preşedintele a mai spus că ”dorinţa noastră este, dacă s-ar putea realizat o astfel de vizită, în anul 2018, care este un an deosebit de important pentru noi, pentru că este anul în care sărbătorim 100 de ani de existenţă a României moderne”.

Klaus Iohannis consideră că România are , prin istoria şi cultura sa, vocaţia unei relaţii speciale cu Sfântul Scaun, şi dorinţa este de a aprofunda în continuare această colaborare excelentă.

Şeful statului a anunţat că vineri şi sâmbătă se va afla în vizită oficială la Sfântul Scaun, unde va avea întrevederi cu Sactitatea sa, Papa Francisc şi cu secretarul de stat, cardinarul Pietro Parolin”.

Klaus Iohannis a mai afirmat că este prima vizită oficială, la acest nivel, de la începutul Pontificatului Papei Francisc, din martie 2013.

”Prin această vizită, doresc să subliniez interesul României de a aprofunda cooperarea cu Sfântul Scaun, pentru promovarea libertăţii religioase, a dialogului ecumenic şi interreligios, şi ca instrument de edificare a păcii şi pentru apărarea demnităţii umane.Voi transmite gratitudinea statului român pentru gesturile de ospitalitate prin care Biserica Catolică a venit în întâmpinarea nevoilor religioase ale diasporei româneşti, prin găzduirea a numeroase parohii ortodoxe şi catolice, în Europa Occidentală”, a precizat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai spus că împreună cu Papa Francisc şi cu Cardinalul Parolin, va avea un schimb de opinii pe teme bilaterale, europene şi internaţionale.

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să precizeze că se va întâlni şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti din nordul Italiei, aşa cum anunţase în vizita anterioară, pe care a efectuat-o la Roma, în luna aprilie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-14Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
15 Mai 2015

ha ha ..buna idee...sa tina o sedinta de exorcizare cu marele demon....666ISARESCU666
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz