2020-01-26 16:04

Kovesi, precizări despre calităţile profesionale ale procurorilor DNA

 |  13:39
Kovesi, precizări despre calităţile profesionale ale procurorilor DNA

Laura Codruța Kovesi a declarat, luni, că vechimea de șase ani pentru ca un procuror să poată activa la DNA este suficientă. Şefa Direcţiei a ţinut să precizeze că această vechime trebuie dublată de anumite calități profesionale.

"Vechimea de șase ani este o condiție necesară, dar (...) cred că ea trebuie să fie dublată de anumite calități profesionale și personale ale celui care dorește să lucreze într-o structură precum DNA", a afirmat Laura Codruţa Kovesi în fața membrilor CSM, la interviul de reînvestire în funcție, transmite Agerpres.

"Am avut o surpriză foarte plăcută să văd că procurori care au șase ani vechime, pe lângă cunoștințele profesionale solide, cunoșteau foarte bine practica Înaltei Curți de Casație și Justiție, cunoșteau foarte bine toate soluțiile date, în recursuri în interesul legii, pe întrebări de cameră preliminară. (...) Deci generațiile noi care vin și care termină Institutul Național al Magistraturii sunt foarte bine pregătite din punct de vedere profesional — deci aceasta este o primă condiție", a completat Laura Codruţa Kovesi.

Aceasta a susţinut că nu crede că o vechime de 10 ani ar aduce cunoștințe profesionale în plus față de un procuror care are o vechime de șase ani.

"Deja, după șase ani de zile, ai anumită maturitate profesională. Dar pentru a lucra în DNA este important cum cunoștințele profesionale sunt susținute de anumite calități personale", a subliniat Laura Codruţa Kovesi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine