2020-08-03 15:52

La CONSTANȚA a înghețat până și AGHEASMA MARE! Procesiunile de BOBOTEAZĂ au fost anulate

 |  12:12
 La CONSTANȚA a înghețat până și AGHEASMA MARE! Procesiunile de BOBOTEAZĂ au fost anulate

Procesiunile tradiționale de Bobotează, cu slujbele de sfințire mare a apelor Dunării și Mării Negre și competițiile pentru recuperarea crucilor aruncate în apă, au fost anulate la Constanța, Galați, Brăila și Tulcea din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Arhiepiscopia Tomisului a anunțat anularea procesiunii religioase și a slujbei de Sfințire mare a apei Mării Negre, programată a avea loc vineri în jurul orei 11.30, în Portul Tomis.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a declarat, pentru Agerpres, că din cauza condițiilor meteorologice s-a decis anularea tradiționalei procesiuni religioase și a slujbei de Sfințire mare a apei Mării Negre, ce urma să se țină în Portul Tomis.

Reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului a precizat că gerul a înghețat până și Agheasma Mare îmbuteliată în cele 17.000 de peturi, ce urmau să fie oferite credincioșilor, în cursul procesiunii de Bobotează.

În mod similar, manifestările de Bobotează, programate să se desfășoare de la ora 13.00 pe faleza superioară a Dunării din Galați, au fost anulate din cauza situației meteo nefavorabile, a declarat vineri protopopul de Galați, preotul Eugen Buruiană.

El a precizat că slujba de Bobotează va fi oficiată, ca în fiecare an, în toate bisericile Arhiepiscopiei Dunării de Jos din Galați și Brăila, după care, în curțile bisericilor, se va distribui agheazmă credincioșilor, dar manifestările tradiționale, cu pelerinaj, slujbă pe Faleza Dunării și aruncarea crucii în apă au fost anulate, pentru protejarea credincioșilor.

La Brăila, evenimentele programate de Bobotează pe Faleza Dunării s-au anulat din cauza viscolului puternic, potrivit informațiilor furnizate de primarul municipiului, Marian Dragomir.

"Înotătorii nu vor mai avea ocazia să recupereze crucea din Dunăre, deoarece valurile puternice le vor pune viața în pericol. Nu se vede absolut nimic și trebuie să punem pe primul plan viața și sănătatea oamenilor", a afirmat Marian Dragomir.

Și Episcopia Tulcei a decis, vineri dimineața, anularea procesiunii religioase și a slujbei de sfințire a apei Dunării de Bobotează, din cauza ninsorii abundente și a viscolului puternic.

Este pentru prima oară de la înființarea Episcopiei Tulcei când se ia o asemenea decizie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz